[Nayttelyposti] STUDIO: Hanna Seppänen

Nybom Jenny jenny.nybom at turuntaidemuseo.fi
Ma 30.Tammi. 11:41:01 EET 2012


Hanna Seppänen: Jälki
Turun taidemuseon Studiossa 3.2.-25.3.2012

Avajaiset torstaina 2.2. klo 18-20.
Tervetuloa!


Kuvataiteilija Hanna Seppänen (s. 1983) työskenteli Turun Taideyhdistyksen ylläpitämän Henry Lönnforsin ateljeen stipendiaattina vuosina 2009-2011. Turun Taideyhdistyksen pitkäaikaisen rahastonhoitaja Henry Lönnforsin (1939-2004) testamentin mukaisesti Turun Taideyhdistys perusti Lönnforsin nimeä kantavan ateljeen vuonna 2004. Puolalanpuiston kupeessa olevaan Albatross-jugendtalossa sijaitsevaan ullakkoateljeeseen valitaan hakemusten perusteella kuvataiteilija, joka saa työskentelytilan käyttöönsä kolmeksi vuodeksi. Tällä hetkellä Henry Lönnforsin ateljeestipendiaattina työskentelee kuvataiteilija Erkki Nampajärvi (s. 1982).

Helmi-maaliskuussa Turun taidemuseon Studiossa on esillä Hanna Seppäsen uusimpia teoksia näyttelyssä Jälki. Seppänen valmistui Turun Piirustuskoulusta / Turun Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi 2008. Koko taiteellisen uransa hän on piirtänyt hiilellä isokokoisille papereille. Jälki-näyttelyssä Seppänen on kuvannut lapsia ja erityisesti muistikuvia lapsuudesta. Taidokkaisiin piirustuksiin on vangittu tietty hetki, erityinen lapsuuden muisto, jonka tunnelmaan katsojan on helppo samaistua.


Hanna Seppäsen piirtämät lapset erottuvat tummista taustoista hyvin vaaleina. Lapsia ympäröi usein luonto, jota taiteilija vertaa alitajuntaan. Rannassa-teoksessa tyttö seisoo vedessä. Hänen ympärillään nousee katsojalle tuttu rantamaisema. Epävarmuus ja pelko kaihertavat kuitenkin tytön mieltä. Hän hallitsee maisemaa, vaikka hänen ilmeensä paljastaa maisemaan mahdollisesti kätkeytyvän uhan. Tuntematon tuntuu pelottavalta. Teoksessa Kätkö poika on keskittynyt kaivamaan piilopaikkaa. Hautaako poika jotain, vai onko jotakin löytymässä? Pienellä tytölläkin tuntuu olevan salattavaa Äiti-teoksessa, jossa hän retuuttaa nukkejaan. Lapset ovat täydellisen uppoutuneita omaan maailmaansa, mutta tuntuvat liian pieniltä kantamaan taakkoja. Ilmassa on salaisuuksia mutta myös etsimistä. Teosten tunnelma muuttuu heti, kun lapset jakavat kokemuksiaan. Löytäjät-teoksessa tyttö pitää sylissään kadonnutta koiraa. Pojan käsi koskettaa juuri ja juuri koiran tassua. Koiran valpas katse todistaa tilanteen hetkellisyyttä. Piilo-teoksessa tytöillä on yhteinen salaisuus. Ilmassa on jännitystä. Lapsuuden muistojen jäljet ovat salaperäisiä ja herkkiä mutta myös varautuneita ja pelokkaita. Koko kehon täyttää voimakas tunne, joka voi muuttua silmänräpäyksessä.

TAITEILIJATAPAAMINEN: Lauantaina 3.3.2012 klo 14 alkaen Hanna Seppänen esittelee yleisölle näyttelyään Jälki ja kertoo taiteellisesta työskentelystään Turun taidemuseon Studiossa.


Ystävällisin terveisin,

Jenny Nybom
amanuenssi/amanuens/curator
tel. +358 (0)2 262 7094, +358 (0)50 400 3248
jenny.nybom at turuntaidemuseo.fi<mailto:jenny.nybom at turuntaidemuseo.fi>

Turun taidemuseo / Åbo konstmuseum / Turku Art Museum
Aurakatu/Auragatan 26
FI-20100 Turku/Åbo, Finland
www.turuntaidemuseo.fi<http://www.turuntaidemuseo.fi/>  / www.abokonstmuseum.fi<http://www.abokonstmuseum.fi/> / www.turkuartmuseum.fi<http://www.turkuartmuseum.fi/>

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta