[Nayttelyposti] Logomon suositut näyttelyt Tuli on irti! ja Only a Game? avattiin jälleen

Solstrand-Jalamo Sunniva sunniva.solstrand-jalamo at turku.fi
Ti 17.Tammi. 14:49:00 EET 2012


Logomon suositut näyttelyt Tuli on irti! ja Only a Game? avattiin jälleen

Suuren suosion saavuttaneet kulttuuripääkaupunkivuoden näyttelyt Tuli on irti! ja Only a Game? avautuivat näyttelykeskus Logomossa lyhyen huoltotauon jälkeen 17.1.2012. Turun palosta ja tulen voimasta kertova Tuli on irti! on avoinna 29.7.2012 ja Euroopan jalkapalloliiton Uefan tuottama interaktiivinen jalkapalloa esittelevä näyttely Only a Game? 15.4.2012 asti.

”Viime syksynä tehdyn asukaskyselyn mukaan kolme neljästä turkulaisesta toivoi, että Logomo säilyisi kulttuurikeskuksena myös kulttuuripääkaupunkivuoden jälkeen. Syksyn aikana myös toistuvasti kysyttiin, mitä Logomolle tapahtuu. Turku 2011 -säätiö päätti tukea Logomon säilymistä avoimena julkisena tilana ja tämän johdosta olemme sopineet Turun museokeskuksen kanssa Tuli on irti! ja Only a Game? -näyttelyiden jatkamisesta kevään ja osin kesän 2012 aikana. Museokeskus toteuttaa tilaustyönä näyttelyiden toiminnan ja säätiö kantaa koko taloudellisen vastuun jatkon osalta. Näin haluamme vastata ihmisten toiveisiin ja edelleen myötävaikuttaa Logomon tulevaan menestymiseen”, sanoo Turku 2011-säätiön toimitusjohtaja Cay Sevón.

”On hienoa päästä osallistumaan Logomossa tapahtuvaan kulttuurityöhön myös kulttuuripääkaupunki-vuoden jälkeen. Huhtikuussa avattavalla Turku valokuvissa -näyttelyllä saadaan Logomossa esille lisää turkulaista kulttuuriperinnettä”, toteaa Turun museokeskuksen museojohtaja Olli Immonen.
Turun museokeskuksen ja tiedekeskus Heurekan Tuli on irti! -näyttelyn kohteista suosituin on ollut Turun tuhoisasta palosta vuodelta 1827 kertova pienoismalliteatteri. Esitys havainnollistaa palon laajat vaikutukset ja katastrofin todellisuuden: suuri osa Turusta tuhoutui palossa.
Näyttelyä on täydennetty yksityisestä kokoelmasta kootulla tulitikkuaskikokonaisuudella. Turkulainen Märit Welin aloitti tulitikkuaskien keräämisen 1980-luvun lopulla ja tällä hetkellä Welinin kokoelmassa on askeja yli 6000 kpl. Logomossa on askeja esillä n. 260 kpl ja ne on jaettu aiheen mukaan; Matches Made in Finland, Mainosaskit ja Turku-teema sekä Sampo-askit.

Osa Only a Game? -näyttelystä siirtyy Veritas-stadionille huhtikuussa, ja sen tilalle avataan Turun historiaa käsittelevä valokuvanäyttely, Turku valokuvissa, jonka tuottaa Turun museokeskus. Näyttelyn pää-paino on vanhemmasta valokuva-aineistosta toteutetuissa isokokoisissa reproduktioissa. Turku valokuvissa ja Tuli on irti! tulevat yhdessä muodostamaan monipuolisen, Turun historiasta kertovan näyttelykokonaisuuden.

Pääsymaksut
•           Aikuiset 7 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät ja varusmiehet 5 € / lapset (7–17 –vuotiaat) 3 €. Alle 7-vuotiaat pääsevät näyttelyyn ilmaiseksi. Pääsylipun hintaan kuuluva yleisöopastus suomeksi lauantaisin klo 14, ruotsinkielellä joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 13.
•           Turkulaisille päiväkoti- ja koululuokille tutustuminen näyttelyyn on ilmaista. Turun ulkopuolelta tulevien kouluryhmien osalta peritään sisäänpääsymaksuna 2,50 € / koululainen.

Opastushinnat
•           Perusopastus 65 €, turkulaisille kouluille 40 € (muualta tulevilta koululaisryhmiltä peritään perusopastusmaksu). Erityisesti TYKY-toimintaan soveltuvan leikkimielisen Burn Out? -kierroksen hinta on 250 €. Kierrosvaraukset opasvälitys puh. 040 553 5860.

Only a Game? –näyttelyyn on vapaa pääsy. Näyttelyt ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10–18.


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta