[Nayttelyposti] Joulupuun päivä Metsämuseo Lustossa la 3.12.

Anne Kaljunen Anne.Kaljunen at lusto.fi
Ti 29.Loka. 11:42:07 EET 2011


      Tiedote

29.11.2011 Punkaharju

 

JOULUPUUN PÄIVÄ AVAA JOULUKAUDEN LUSTOSSA 3.12.

 

Metsämuseo Lustossa vietetään lauantaina 3.12. Joulupuun päivää. Museon joulukausi avataan leppoisasta tunnelmasta ja jouluisesta ohjelmasta nauttien. Perinteiseen tapaan joululahjahankinnat onnistuvat Joulutorilla ja perheen pienimmät on huomioitu omalla ohjelmalla. 

 

Joulutorille on tänäkin vuonna ilmoittautunut mukaan nelisenkymmentä kädentaitajaa, yhteisöä ja koululuokkaa, jotka ovat valmistaneet Joulupuun päivän vieraille monenlaista mukavaa joulupaketteihin pantavaksi. Joulutorilta löytyvät piparkakkutalot, sepäntyöt, kalaherkut, lyhteet, korut, käsityöt ja monet muut jouluiset tuotteet. 

 

Lapset pääsevät seuraamaan Joulupuun päivänä Peetu-peikon seikkailuja. Peetu, joka pitää kovasti joulusta, tilaa itselleen taikakirjan, jotta voisi taikoa itselleen joulun silloin kun haluaa. Tontut kuitenkin tekevät omia taikojaan Peetun tietämättä – mitähän siitä mahtaa seurata? Peetu-peikko taikoo joulun -esitykset alkavat klo 11.00, 12.30 ja 14.00.

 

Joulupuun päivän työpajoissa askarrellaan jouluenkeleitä sekä perinteisiä käpytonttuja. Myös mehiläisvahakynttilöitä tehdään tuttuun tapaan. Työpajat sisältyvät tapahtumalipun hintaan, ainoastaan kynttilätyöpajassa on pieni materiaalimaksu. Ravintola Lustossa voi piipahtaa ohjelman lomassa nauttimassa riisipuuroa rusinasopalla tai vaikkapa kahvit joululeivonnaisen kera.

 

Uusi, Paksun haapapuun taikapiiri -näyttely, avataan myös Joulupuun päiväksi. Näyttelyssä on esillä Sirkka Muurelan käsinkirjomia tekstiilikuvia. Sadunomaisissa eläin- ja luontoaiheisissa tekstiileissä nähdään pikku karhuja, sammakoita, sudenkorentoja sekä muita metsän asukkaita ja kasveja elävästi ja lempeydellä kuvattuina.   

 

Joulupuun päivänä Lustossa ovat voimassa edulliset tapahtumaliput: aikuiset 4 €, lapset 2 €, perhelippu (2 aik. ja lapset alle 15 vuotta) 10 €. Myynnissä on jo myös vuoden 2012 kausilippu (norm. sisäänpääsylippu + 2 €) Joulupuun päivän ohjelma ja Joulutori klo 10–16, Luston näyttelyt ovat avoinna klo 10–17.

 

Tiedote- ja kuvamateriaali: 

 

www.lusto.fi <http://www.lusto.fi/> 

http://www.lusto.fi/palvelut/medialle.html

 

Tiedottaja Anne Kaljunen
p. 044 034 5107, anne.kaljunen at lusto.fi

Anne Kaljunen
tiedottaja, FM
p. 044 034 5107
s-posti anne.kaljunen at lusto.fi <blocked::mailto:anne.kaljunen at lusto.fi> 

LUSTO - Suomen Metsämuseo
Lustontie 1
58450 Punkaharju
Puh. (015) 345 100
Fax (015) 345 1050
www.lusto.fi <blocked::http://www.lusto.fi/> 

 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta