[Nayttelyposti] Always Happy Ending & Seinäjoen Kuvataiteilijat Seinäjoen taidehallilla 26.11.-23.12.

Karimäki-Nuutinen Sanna Sanna.Karimaki-Nuutinen at seinajoki.fi
Ma 28.Loka. 15:17:58 EET 2011


Seinäjoen taidehallin näyttelyt 26.11. - 23.12.2011


Always Happy Ending - viiden nuoren taidemaalarin tulkintoja rakkaudesta  (Salit 1-4)  

 

Elokuvakankaalla Scarlett O'Hara ja Rhett Butler suutelevat kiihkeästi toisiansa. 2000-luvun lähiössä opiskelijatyttö odottaa posket kuumottaen ensimmäisen mahdollisen poikaystävänsä ovikellon painallusta. Vuoden päästä he piereskelevät yhdessä televisiota katsoessaan. Vastasyntyneen äiti ei saa katsettaan pois pienokaisestaan, koska pelkää sille tapahtuvan jotain pahaa.

 

Rakkaus on hekumallista, hulvatonta, sydäntälämmittävän raastavaa ja arvoituksellista. Maailman suurinta arvoitusta halusivat lähteä ratkaisemaan myös viisi nuorta, alle 30-vuotiasta maalaria, jotka valmistuivat Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelmasta vuonna 2010. Samalla tavoin kuin rakkaustarinoita on yhtä monta kuin kokijaa, Merja Laine, Heta Mäkelä, Anna Rahkola, Mia Saharla ja Catrine Solhberg maalaavat kukin oman tarinansa rakkaudesta. Seinäjoen taidehallin näyttelyssä yhteisiä maalauksen aiheita on yksi: muotokuva rakkauden jumalattaresta Venuksesta. Muuten jokainen maalari on käsitellyt rakkaus-teemaa täysin omasta näkökulmastaan.

 

Kaikilla viidella taiteilijalla on kuitenkin yksi yhteinen rakkaus: maalaaminen prosessina. "Jokaiselle meistä maalaaminen on tietynlainen rakkaustarina. Ensin tulee ensihuuman maalaamisen synnyttämästä innostus tekemiseen. Sitten syntyy epäilys: toimiikohan tämä, tuleeko tästä mitään. Sen jälkeen löytyy varmistus: ihanaa kokeilla juuri tätä väriä ja jännittynyt kihelmöinti täyttää työhuoneen. Kun on aivan sinut kankaan kanssa, voi piereskellä sen seurassa itsevarmasti. Maalauksen kohdalla vain ei valitettavasti ole parisuhteen pysyvyyttä - pohjan vaihtuessa on käytävä kaikki tunteet läpi uudestaan." 

 


Seinäjoen Kuvataiteilijat ry:n miniatyyrinäyttely  (Studio)


Seinäjoen Kuvataiteilijat ry:n näyttelyssä pieni voi olla suurta. Yhdistys esittelee jäsentensä miniatyyrikokoisia teoksia, joiden koko on enintään 10 x 10cm. Mukana on 140 teosta 36 taiteilijalta. Näyttely on jurytetty ja juryttäjänä toimii seinäjokelainen kuvataiteilija Anne Rossi. 

 

 

Ystävällisin terveisin,

Sanna Karimäki-Nuutinen
va. kulttuurisihteeri
Seinäjoen taidehalli
Upankatu 3, 60100 Seinäjoki
p. (06) 416 2266, 040 774 8560
sanna.karimaki-nuutinen at seinajoki.fi
www.seinajoki.fi/taidehalli

 Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta