[Nayttelyposti] Metku–Metsäkulttuuripäivät Lustossa Punkaharjulla tulevana viikonloppuna

Anne Kaljunen Anne.Kaljunen at lusto.fi
Ke 15.Kesä. 08:19:37 EEST 2011


TIEDOTE

15.6.2011 Punkaharju

 

Metku – Metsäkulttuuripäivät 17.6.–19.6.2011 Punkaharjulla

 – Iloa, tietoa ja perinteitä metsästä koko perheelle

 

Metsämuseo Luston vuoden mittavin tapahtuma Metku – Metsäkulttuuripäivät järjestetään 17.–19.6. Tapahtumarikas metsäkulttuuriviikonloppu tarjoaa aitoja elämyksiä ja leppoisaa yhdessä oloa kaikille metsän ystäville keskellä kauneinta itäsuomalaista kansallismaisemaa. Metsäkulttuuripäivien ohjelmatarjontaa on tänä vuonna rakennettu tuttujen ja hyväksi havaittujen teemojen ympärille, mutta myös uusia ideoita ja uutta tekemistä ja näkemistä on Metkussa luvassa. 

 

Työnäytöksissä nähdään perinteisiä kädentaitoja, opastetuilla retkillä tutustutaan lähialueen metsä- ja luontokohteisiin ja myyttisellä metsäretkellä sukelletaan aikamatkalle kansanperinteeseen. Lapset pääsevät tervehtimään metsän väkeä Menninkäisten metsäpolulla, ja issikoiden selässä nautitaan mukavasta matkanteosta. 

 

Metkuissa on aistittavissa myös tuulahdus entisajan savotta- ja uittoelämästä. Sannin ja Marleenan lauttakahvilassa tuoksuu nokipannukahvi, ja kahvittelun lomassa voi seurata, kuinka käy jätkältä sestominen ja kuka on savotan kovin mottimestari. 

 

Näytteilleasettajia Metsäkulttuuripäiville on ilmoittautunut mukaan jo kolmisenkymmentä. Metsätorilta ja esittelypisteistä löytyvät alan uusimmat tuotteet, taimet, kädentaitajien taidonnäytteet, metsän herkut ja metsäalan ajankohtaisin tieto.

 

Lauantaina 18.6. Luston kentällä kisataan Moottorisahauksen Suomen mestaruuksista. Kilpailu alkaa jo kello 9 ja kestää pitkälle iltapäivään. Koneiden pärinää on luvassa myös muina päivinä, sillä Metkusta löytyvät vanhat ja vähän uudemmatkin koneet ja laitteet. 

 

Kansainvälistä tunnelmaa tapahtumaan tuovat vanhojen moottorisahojen keräilijät, joita on ilmoittautunut Suomen lisäksi mukaan myös Pohjoismaista ja Baltiasta sekä Hollannista ja Saksasta. Metkujen yhteydessä kokoontuvat myös moottorisahaveistäjät Suomesta ja Venäjältä. Heidän veistotaitojaan voi ihailla vaikkapa lauantain pikakilpailussa. 

 

Metku-yleisöä viihdyttää kaikkina tapahtumapäivinä Veli-Matti Järvenpää Tex-Mex Duo, jonka perinteinen suomalainen pelimannimusiikki höystettynä texmexillä ja cajun-poljennolla nostattaa mukavasti tunnelmaa ja tuo musiikillisia maistiaisia Texasin ja Meksikon rajaseuduilta.

 

Tapahtuman yhteydessä kannattaa myös ehdottomasti tutustua Luston näyttelyihin. Lisäksi sisätiloissa esitetään kansatieteellisiä lyhytelokuvia 1930-luvuilta, nautitaan lauantaina sahansoitosta ja kuullaan sunnuntaina Jouhikko-ryhmä Puol´villasten soittoa.

 

Viidensille Metsäkulttuuripäiville odotetaan noin 5 000 kävijää. Tapahtuma-alueelle ja Metsätorille on vapaa pääsy. Tapahtuma on avoinna perjantaina ja lauantaina klo 10–17, sunnuntaina klo 10–15. Luston näyttelyihin ja sisätilojen ohjelmaan pääsee tutustumaan näyttelylipulla 10/8/5/25 €. Näyttelyt ovat avoinna 10–19.

 

 

Tiedote- ja kuvamateriaali: 

www.lusto.fi <http://www.lusto.fi/> , http://www.lusto.fi/nayttelyt_ja_tapahtumat/metku.html <http://www.lusto.fi/nayttelyt_ja_tapahtumat/metku.html> ,

http://www.lusto.fi/palvelut/medialle.html <http://www.lusto.fi/palvelut/medialle.html> 

 

Lisätietoja:
Tiedottaja Anne Kaljunen, gsm 044 034 5107, anne.kaljunen at lusto.fi

 
---------------------------------------------
Anne Kaljunen
Tiedottaja, FM
Puh. 044 034 5107
S-posti anne.kaljunen at lusto.fi
 
LUSTO - Suomen Metsämuseo
Lustontie 1
58450 Punkaharju
Puh. (015) 345 100
Fax (015) 345 1050
www.lusto.fi <http://www.lusto.fi/> 

---------------------------------------------
 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta