[Nayttelyposti] Minun harjuni -näyttely avautuu Punkaharjun Vanhalla asemalla

Anne Kaljunen Anne.Kaljunen at lusto.fi
Ma 13.Kesä. 08:26:26 EEST 2011


Tiedote 13.6.2011
Punkaharju
 
MINUN HARJUNI
Savonlinnan Fotokerho ry:n näyttely Punkaharjun Vanhalla asemalla 
13.6.-21.8.2011. Avoinna päivittäin klo 11-17. Vapaa pääsy.
 
Punkaharju on kapea harjumuodostelma Puruveden ja Pihlajaveden välissä. Harju syntyi runsaat 10 000 vuotta sitten viimeisen jääkauden aikana. Punkaharjun kauneus huomattiin jo varhain. Venäjän tsaari Aleksanteri I kehotti suojelemaan harjun metsiä 1800-luvun alussa. Suomen senaatin määräyksestä alue siirtyi valtion omistukseen vuonna 1840. Siitä lähtien harjua on hoidettu suomalaisena kansallismaisemana. Vuonna 1991 harjualueesta vesistöineen muodostettiin Punkaharjun luonnonsuojelualue. 
 
Punkaharjun kauneutta on ylistetty ja ihailtu valokuvauksen ja kuvataiteen keinoin jo kauan. Myös postikortit, julisteet ja matkailumainokset ovat muovanneet kuvaa Punkaharjusta. Punkaharjun Vanhan aseman kesänäyttelyssä Punkaharjua ovat lähestyneet kameroineen Savonlinnan Fotokerho ry:n jäsenet. Lähtökohtana näyttelylle oli kunkin kuvaajan oma, henkilökohtainen näkemys ja kokemus harjusta. 
 
Kuvaajat saivat lähestyä harjualuetta vapaasti, sillä sitä ei määritelty tai rajattu tiukasti. Kulttuurihistorialliset paikat, rakennukset, ihmiset ja ihmisen jättämät jäljet saivat näkyä kuvissa. Savonlinnan Fotokerhon jäsenet ovat kuvanneet Punkaharjulla omia kokemuksiaan, muistojaan, mieli- ja mielenmaisemiaan, ikuistaneet erilaisia tunnelmia ja tavoitelleet paikan henkeä. Kuvat on otettu pääasiassa vuosien 2010-2011 aikana ja niissä näkyvät niin eri vuoden- kuin vuorokauden ajatkin. 
 
Näyttelyyn osallistuu 18 kuvaajaa ja kultakin on näyttelyssä esillä kaksi valokuvaa. Näyttely on tuotettu yhteistyössä Suomen Metsämuseo Luston kanssa. 
 
Savonlinnan Fotokerho ry on perustettu vuonna 1974. Kerhon tarkoituksena on valokuvausharrastuksen edistäminen paikkakunnalla. Jäseniä kerholla on yli 40 ja he edustavat monipuolisesti eri ammatteja sekä osaamisalueita. Kaikkia yhdistää rakkaus valokuvaan ja valokuvaamiseen. Kuukausikokousten lisäksi kerho järjestää erilaisia kuvailtoja, koulutusluentoja ja workshopeja alan ammattilaisten johdolla.
 
Kerho kuuluu Suomen Kameraseurojen Liittoon. Vuonna 2007 kerho sai Vuoden kameraseura -tittelin. Kerho toimii yhteistyössä eri tahojen kanssa, kuten Savonlinnan maakuntamuseo, Pyhän Olavin kilta, Lusto, Metsähallituksen Oskari -luontokeskus sekä Linnalan Setlementti ja Opisto. Näyttelyn toteuttaminen yhteistyössä Luston kanssa on ollut hyvä esimerkki projektityöskentelystä.
 
Tiedote- ja kuvamateriaali:
www.lusto.fi
http://www.lusto.fi/palvelut/medialle.html
 
Lisätietoja: 
Savonlinnan Fotokerho ry:n pj Hannu Luostarinen, gsm 0400 533 341, hannu.luostarinen at kuvavain.com
Näyttelyamanuenssi Reetta Karhunkorva, gsm 050 328 9644, reetta.karhunkorva at lusto.fi
Näyttely- ja projektipäällikkö Pekka Lehonkoski, gsm 050 375 3382, pekka.lehonkoski at lusto.fi

 
---------------------------------------------
Anne Kaljunen
Tiedottaja, FM
Puh. 044 034 5107
S-posti anne.kaljunen at lusto.fi
 
LUSTO - Suomen Metsämuseo
Lustontie 1
58450 Punkaharju
Puh. (015) 345 100
Fax (015) 345 1050
www.lusto.fi <http://www.lusto.fi/> 

---------------------------------------------
 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta