[Nayttelyposti] Mundane Sunday Forssan kirjaston Näyttelytila Vinkkelissä 21.6.-15.7.

Huttunen Kristiina Kristiina.Huttunen at forssa.fi
Pe 10.Kesä. 13:01:45 EEST 2011


TIEDOTE 10.6.2011

Mundane Sunday Näyttelytila Vinkkelissä, Wahreninkatu 4, 30100 FORSSA

21.6.-15.7.2011

Kirsi Jaakkola | Kari Kuisma | Raija Kuisma


Mundane Sunday on kolmen taiteilijan arkeen ja sen eri ilmiöihin ja näkökulmiin pohjautuva näyttely. Näyttelykokonaisuus on ollut ensimmäisen kerran esillä Ostravan museossa Tshekissä vuonna 2010. 

Kirsi Jaakkola - Arjen Rajauksia

Harmaata. Tavallinen päivä. Ruoanlaittoa, hellimistä, tavaroiden etsiskelyä, uutisia, haleja, nukkumista, ystäviä, imuroitia ja vaikka riitelyä. Pidän harmaan huomaamattomuudesta ja nöyryydestä. Maalatessa se mukautuu, mutta ei päästä helpolla. Kätkiessään kaiken värillisen potentiaalisuuden se antaa samalla tilaa ympäröiville väreille loistaa, mutta on myös herkkä kaikille muutoksille.Värin selittämättömyys ja arjen saavutukset kohtaavat tavoiteltavuudessa. Arki kuin harmaa on kaikille omansa. Minulle se on kuin maalaaminen, hengittämistä. Järjissäänpysymisen välttämättömyys.

Kari Kuisma - Näköharhoja?

Katselen jokapäiväistä kauneutta ilmeisimmän läpi. Jokapäiväinen tavallinen ikkunalasi muodostaa teosteni olennaisimman osan. Otan palasen käytettyä ikkunalasia; kierrätystä? kerrostan palat, muotoan niitä, teen erilaisia osasia. Muodostan uuden teoksen.Tällä puolen ikkunalasista muotoilemaani kaarta on todellisuus, arkipäiväinen elämä. Toisella puolta kaarta on henkisyys, pyhyys, jotain mitä silmällä ei voi havaita.Joka aamu on uusi seikkailu elämäni polkua astuessa.Tässä, nurkan takana, kaikkialla.

Raija Kuisma - Jäljet jää

Ruoka, juoma. Elämän elinehdot. Katkeraa, suloista, nautintoa ja painonhallintaa. Olisiko paras rasvainen vähäkalorinen, vähähiilihydraattinen dieetti. Kenen totuus painaa eniten?Teosteni kautta pohdin ruokien pakkaamisen ongelmaa käyttäen materiaalina kertakäyttöisiä aterimia, astioita ja tölkkejä, joiden kautta ruuan nauttimisesta tehdään nopeata ja tehokasta. Mukana on aina hitunen huumoria, tai ironiaa, arkipäivän kauneutta.

 
Kristiina Huttunen
museoemäntä
kristiina.huttunen at forssa.fi
p. 03-4141 838 

Forssan museo avoinna ti 12-16, ke-to 12-18, pe-su 12 -16 sekä tilauksesta (03-41415837).
Forssan museo, Wahreninkatu 12, 
30100 FORSSA
www.forssanmuseo.fi
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta