[Nayttelyposti] KASARI! - Sari Poijärven valokuvia Virka Galleriassa 13.4.-22.5.2011

Kostamovaara Anni Anni.Kostamovaara at hel.fi
Ma 18.Huhti. 10:57:37 EEST 2011


Kaupungintalo goes Kasari!

Katukuvassa suurten olkatoppausten, neonvärien ja pillifarkkujen aika. Ääniaalloilla Tavaramarkkinat, Nights of Iguana ja Pave Maijanen. Ihana Esa Saarinen villitsee naiset filosofian pariin.

1980-luku vyöryy Helsingin kaupungintalon Virka Galleriaan Kasari-näyttelyn muodossa. Valokuvataiteilija Sari Poijärvi tuo esille oman henkilökohtaisen kasari-historiikkinsa. Kokonaisuus sisältää henkilökuvia 80-luvun julkkiksista, dokumenttivalokuvia, julisteita, lehtileikkeitä, musiikkivideoita ja Poijärven henkilöhaastattelun.

Näyttely esittelee värikkään vuosikymmenen valokuvauksen opiskelijan, lehtikuvaajan ja valokuvataiteilijan silmin nähtynä. Näyttely kertoo myös laajemmin 80-luvun henkisestä ilmapiiristä ja nuoresta kaupunkikulttuurista: tapahtumista, bileistä, klubeista. Monipuolisen aineiston kautta käsitellään laajaa kulttuurista murrosta suomalaisessa valokuvataiteessa ja rakennetaan 80-luvun valokuvahistoriaa. Vuosikymmen oli myös aikaa naiskuvaajien esiinmarssille, jonka etujoukoissa Sari Poijärvi oli.

Virka Kinossa pyörii näyttelyn ajan Pete Europan ohjaama elokuva Timanttikoirien vuosi 1984, joka sai ensi-iltansa syksyllä 2010. Elokuva peilaa Helsingin kulttuurivallankumousta, jolloin kaupungin underground-piirit pyrkivät siirtymään vapaaseen ja monimuotoiseen sosiaaliseen aikaan.

Otava julkaisee syksyllä 2011 Kasari-kirjan, jonka tekstistä vastaa Kjell Westö.

Virka Gallerian Kulmassa HAUSKAN PIDOT - Nuorten työpajojen näyttely

Opetusviraston työpajojen nuoret valmistavat kevään 2011 aikana näyttelyn, jossa teemana on illalliskattaus. HAUSKAN PIDOT -menu sisältää Metallica-pajan alkuruuan, WooDoo-werstaan pääruuan, Sinisen Verstaan jälkiruuan ja Mediakylpylän valmistaman juoman. Näyttelyssä on katettuna nuorten tekemiä metalli- ja puutöitä, tekstiilejä, valokuvia ja videoita.


KASARI - Sari Poijärven valokuvia
&
HAUSKAN PIDOT - Nuorten työpajojen näyttely
13.4.-22.5.2011

Virka Galleria
Avoinna ma-pe klo 9-19, la-su klo 10-16
Vapaa pääsy


Anni Kostamovaara
ts. näyttelysuunnittelija
e-mail:etunimi.sukunimi at hel.fi<mailto:etunimi.sukunimi at hel.fi>
puh. 040 336 0802
Viestintä/Virka Galleria
Pohjoisesplanadi 11-13/PL 1
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta