[Nayttelyposti] Arkkitehtonisia tilainstallaatioita Metsä ja ranta -näyttelyssä Metsämuseo Lustossa 13.9.2010-9.1.2011

Anne Kaljunen Anne.Kaljunen at lusto.fi
Ma 13.Syys. 15:48:45 EEST 2010


TIEDOTE

13.9.2010 Punkaharju

 

METSÄ JA RANTA

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun muotoilun opiskelijoiden arkkitehtonisia tilainstallaatioita 

Näyttely esillä Lustossa 13.9.2010-9.1.2011

 

"Metsälle tärkeintä ovat mielestäni valot ja varjot. Illan viimeiset valonsäteet siivilöityvät puidenlehvästöjen läpi. Metsässä on turvallista, siellä voi rauhoittua ja tutkia luonnon ihmeitä." Muotoilun opiskelija Niina Nissinen

 

Metsä ja ranta -näyttelyssä voi kurkistaa muotoilun opiskelijoiden näkemykseen luonnosta. Nähtävillä on kymmenen tilainstallaatiota, jotka esittävät Kymenlaakson ammattikorkeakoulun muotoilun opiskelijoiden mielen uumenista löytyviä metsiä ja rantoja - heidän mielikuviaan ja fantasioitaan arkkitehtonisina pienoismalleina esitettyinä. 

 

Opiskelijoiden keväällä 2010 suunnittelemat ja toteuttamat tilainstallaatiot koostuvat kahdesta tilasta, joista toinen ilmentää rantaa ja toinen metsää. Pienoismallin molemmat päät on jätetty tarkastelun mahdollistamiseksi auki. Tila ja sen tunnelma on luotu rakennustaiteellisin keinoin. Suunnittelun lähtökohtana luonnonmaisema on haasteellinen, sillä luonnonmaisema ei tarjoa suoria muotoilullisia ja arkkitehtonisia vastauksia, kuten rakennetut ympäristöt, vaan haastaa tekemään yksilöllisiä tulkintoja.

 

Kouvolasta valmistuvien muotoiluopiskelijoiden suuntautumisvaihtoehdot ovat sisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu, designer-stylisti ja tuotemuotoilu. Heidän työtehtäviään voivat olla tuotemuotoilu ja -suunnittelu, toimintaympäristö- ja tilasuunnittelu, muotisuunnittelu, sisustusstailaus, näyttely- ja tapahtumasuunnittelu, muotoiluprosessit, tuotekehitys ja konseptointi, käyttöliittymät, mallien valmistus, design management ja tutkimus.

 

"Pienoismallini ytimessä on kysymys siitä, voiko luonnon muovaamat metsät ja rannat korvata ihmisen muokkaamalla, teollisella ympäristöllä, ja mitä siitä seuraisi." Muotoilun opiskelija Nuutti Korpela

 

Lusto tekee monipuolisesti yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa, mm. Savonlinnan ammatti- ja aikuisopiston, Mikkelin ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston soveltavan kasvatustieteen laitoksen, Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun sekä Jyväskylän yliopiston ja nyt Metsä ja ranta -näyttelyn myötä myös Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa. Yhteistyön tuloksia ovat esimerkiksi näyttelyt, erilaiset kokoelmahankkeet ja tutkimustoiminta.

 

Tiedote- ja kuvamateriaali: 

www.lusto.fi <http://www.lusto.fi/> 

http://www.lusto.fi/palvelut/medialle.html <http://www.lusto.fi/palvelut/medialle.html> 

 

Lisätietoja:   

Amanuenssi Reetta Karhunkorva

Gsm 050 328 9644
S-posti: reetta.karhunkorva at lusto.fi <mailto:reetta.karhunkorva at lusto.fi> 

 
***********************************
Anne Kaljunen
Museoassistentti, FM
Puh. 044 034 5107
S-posti anne.kaljunen at lusto.fi
 
LUSTO - Suomen Metsämuseo
Lustontie 1
58450 Punkaharju
Puh. (015) 345 100
Fax (015) 345 1050
www.lusto.fi <http://www.lusto.fi/> 
************************************
 Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta