[Nayttelyposti] Kivkausi-aiheinen luentosarja KAMUssa!

Rosendahl Ulrika Ulrika.Rosendahl at espoo.fi
Ti 19.Marras. 13:23:28 EEST 2010


KAMUn luentosarja syksyllä 2010: Kivikausi meillä ja muualla Ötzin aikaan

Arkeologit avaavat tutkimusaiheitaan keskiviikkoisin klo 18 KAMUn luentosarjassa Espoon kaupunginmuseossa. Luennot järjestetään Näyttelykeskus WeeGeellä, Ahertajantie 5, Tapiola. Vapaa pääsy.

ke 20.10. klo 18 Petro Pesonen: Pääkaupunkiseutu Ötzin aikaan - asuinpaikkoja ja asukkaita

FL Petro Pesonen on tehnyt runsaasti arkeologisia kenttätöitä eri puolilla Suomea. Tällä hetkellä hän työskentelee Argeopop-projektin
tutkijana Helsingin yliopiston biotieteiden laitoksella.

ke 27.10. klo 18 Kristiina Mannermaa: Kun Ötzi viljeli maata ja hoiti karjaa, meillä metsästettiin
ja kalastettiin - elinkeinot Suomessa n. 5000 vuotta sitten

FT Kristiina Mannermaa väitteli Helsingin yliopistossa vuonna 2008 aiheenaan lintujen merkitykset kivikaudella Itämeren alueella. Tällä hetkellä hän toimii tutkijana Museovirastossa ja tunnistaa työkseen arkeologisilta kaivauksilta löytyneitä luita.

ke 3.11. klo 18 Mikael Manninen: Ötzin piikiviaseet - miten sellaisia tehtiin?

FM Mikael A. Manninen on esihistorialliseen kiviteknologiaan ja metsästäjä-keräilijä -arkeologiaan erikoistunut tutkija. Tällä hetkellä hän viimeistelee pohjoisen Fennoskandian myöhäismesoliittisten metsästäjä-keräilijöiden kiviteknologiaan, yhteyksiin ja liikkumiseen keskittyvää väitöskirjaansa Helsingin yliopistossa.

ke 10.11. klo 18 Antti Lahelma: Mitä kalliomaalaukset tarkoittavat? Avaimia kuvien tulkintaan

FT Antti Lahelma on Helsingin yliopiston arkeologian lehtori. Hänen tutkimuksensa käsittelevät mm. Suomen ja pohjoisen Euraasian kalliotaidetta, uskontoarkeologiaa ja sodankäynnin esihistoriaa.

ke 17.11. klo 18 Satu Koivisto: Suoarkeologiaa - elämää ja ihmisiä tuhansien vuosien takaa

FM Satu Koivisto on tapiolalainen arkeologi, joka on tehnyt paljon kenttätöitä eri puolilla Suomea, niin kuivalla maalla kuin kosteissa ympäristöissä. Hänen tutkimukselliset kiinnostuksen kohteensa liittyvät suoarkeologisiin kohteisiin Suomessa ja lähialueilla.

ke 24.11. klo 18 Kansainvälinen erikoisluento: Tohtori Albert Zink Muumiotutkimuksen instituutista Italian Bolzanosta kertoo uusimmista Ötzi-tutkimuksen tuloksista.

Englanninkielinen luento.
Vuonna 2007 perustettu muumiotutkimuksen instituutti EURAC-Institute for Mummies and the Iceman kerää ja koordinoi Jäämieheen kohdistuvaa tieteellistä tutkimusta. Instituutti sijaitsee Italiassa Bolzanon kaupungissa, jossa Ötzin muumiota säilytetään.Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta