[Nayttelyposti] Vuoden Luontokuva 2010 -tapahtuma Metsämuseo Lustossa su 17.10.

Anne Kaljunen Anne.Kaljunen at lusto.fi
La 9.Marras. 15:40:56 EEST 2010


TIEDOTE
9.10.2010 Punkaharju
 
Vuoden Luontokuva 2010 -tapahtuma Metsämuseo Lustossa 
sunnuntaina 17.10.2010
 
Vuoden Luontokuva -tapahtumaa vietetään Lustossa nyt neljättä kertaa. Luston tapahtuma järjestetään samanaikaisesti Helsingin Finlandia-talon Vuoden Luontokuva -gaalaillan kanssa, jossa julkistetaan Vuoden Luontokuva 2010 -kilpailun voittaja. Lustossa palkitut luontokuvat ja kilpailun parhaimmistoa nähdään multivisioesityksenä. 
 
Lustossa nähdään illan aikana kaksi kuvaesitystä suomalaisilta luontokuvaajilta, kuusankoskelaiselta Mika Honkalinnalta ja lappeenrantalaiselta Esko Kivistöltä. 
 
Viime vuoden luontokuvakilpailussa tuomarina toiminut Honkalinna on luonnonvalokuvaaja ja vapaa kirjoittaja. Honkalinna on julkaissut teokset Lumen aika ja Metsäpäiviä, ja hänen valokuviaan on nähty useissa valokuvanäyttelyissä. Pohjoinen havumetsäluonto ja talvi sekä ihmisen ja luonnon välinen suhde ovat Honkalinnalle tärkeitä kuvauskohteita. Viime vuosina Honkalinna on keskittynyt kuvaamaan erityisesti huuhkajia. Honkalinnan illan kuvaesityksessä ”Suuri pöllö” seurataankin petolinnun ja ihmisen rinnakkaiseloa. 
 
Esko Kivistön esitys ”Supikoiria ja muita karvanaamoja” vie katsojat supikoirien, majavien ja muiden keskikokoisten nisäkkäiden pariin. Kivistö on kuvannut luontoa jo kolmekymmentä vuotta ja seurannut piilokojustaan erityisesti lappeenrantalaisen jokiluonnon elämää. Esitysten jälkeen, illan päätteeksi, yleisöllä on vielä mahdollisuus ajatusten vaihtoon luontokuvaajien kanssa.

Vuoden Luontokuva -kilpailu  
 
Vuoden Luontokuva -kilpailu täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat ry (SLV ry). Pohjoismaiden suurimman luontokuvakilpailun tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.  
 
Kilpailussa on yhdeksän sarjaa, joista kustakin valitaan yksi sarjavoittaja. Sarjavoittajista yksi palkitaan Vuoden Luontokuva 2010 -pääpalkinnolla. Kilpailussa palkitaan lisäksi 21 valokuvaa kunniamaininnalla. Nämä 30 palkittua kuvaa muodostavat vuoden ajan ympäri Suomea kiertävän näyttelykokonaisuuden.
 
Vuoden Luontokuva 2010 -tapahtuma Luston auditoriossa su 17.10. Lipunmyynti alkaa klo 18.00, ohjelma klo 18.30. Tapahtumaliput: aikuiset 10 €, lapset 5 €, eläkeläiset ja opiskelijat 8 €, perhelippu 25 €. 
 
Luston näyttelyt ovat avoinna loka–joulukuussa ti–su klo 10–17. Museokauppa Luston Puoti palvelee museon aukioloaikoina. 
 
Tiedote- ja kuvamateriaali:
 
www.lusto.fi <http://www.lusto.fi> 
http://www.lusto.fi/palvelut/medialle.html <http://www.lusto.fi/palvelut/medialle.html> 
 
Lisätietoja:
 
Museoassistentti Anne Kaljunen, gsm: 044 034 5107, s-posti: anne.kaljunen at lusto.fi <mailto:anne.kaljunen at lusto.fi> 
Luston asiakaspalvelu, puh. (015) 345 100, s-posti lusto at lusto.fi <mailto:lusto at lusto.fi> 

***********************************
Anne Kaljunen
Museoassistentti, FM
Puh. 044 034 5107
S-posti anne.kaljunen at lusto.fi <blocked::mailto:anne.kaljunen at lusto.fi> 
 
LUSTO - Suomen Metsämuseo
Lustontie 1
58450 Punkaharju
Puh. (015) 345 100
Fax (015) 345 1050
www.lusto.fi <blocked::http://www.lusto.fi/> 
************************************
 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta