[Nayttelyposti] Lastennäyttely Kaupungintalon tarina avautuu!

Pietilä Soile Soile.Pietila at hel.fi
To 25.Loka. 13:32:33 EET 2010


Kaupungintalon tarina, lastennäyttely
avautuu Virka Galleriassa 26.11.2010

Tiesitkö, että helsinkiläisten oma kaupungintalo on joskus ollut kaupungin hienoin hotelli? Virka Gallerian uusi lapsille suunnattu näyttely kertoo Helsingin kaupungintalon kiehtovan tarinan.

Näyttelyssä tutustutaan vuonna 1833 rakennetun entisen Hotelli Seurahuoneen eli nykyisen Helsingin kaupungintalon vaiheisiin ja nykyiseen käyttöön. Rakennus on vähitellen muuttunut Helsingin hienoimmasta hotellista ja seurapiirien kokoontumispaikasta nykyaikaiseksi virastotaloksi ja kaikkien kaupunkilaisten yhteiseksi oleskelutilaksi. Nykyistä kaupungintaloa lähestytään kulttuurihistoriallisesti unohtamatta rakennuksen arkkitehtuuria, taideteoksia sekä kaupungintalossa nykyään tapahtuvaa toimintaa.

Hotelli Seurahuoneen aikaan pääsee eläytymään kokeilemalla aikakauden viuhka- ja kauneuspilkkukieltä. Näyttelyssä voi myös kurkistaa videon kautta kaupunginjohtajan työhuoneeseen sekä muihin kaupungintalon suljettuihin tiloihin. Minivaltuustossa pääsee testaamaan, millaista on äänestää yhteisistä asioista. Tulokset esitellään kaupunginjohtajalle näyttelyn päätyttyä.

Näyttelyyn ja kaupungintaloon tutustumista varten Virka Gallerian sivuille www.virka.fi valmistuu opetusmateriaaliosio Oppisoppi marraskuussa 2010. Sivuilta saatavan materiaalin kautta saa vinkkejä, aineistoa ja tehtäviä, joihin voi tutustua sekä ennen että jälkeen kaupungintalovisiitin.

Näyttely on tehty yhteistyössä Aalto-yliopiston taidekasvatuksen osaston opiskelijoiden kanssa. Suunnittelun pohjalla on ollut alakouluikäisten huomioiminen ja pedagogisen näyttelyn sekä siihen liittyvän ohjelman toteuttaminen.

Kaupungintalo on avoin kaikille. Tule tutustumaan kaupungintalon monivivahteiseen historiaan sekä nykyiseen toimintaan!

Kaupungintalolla vietetään Lasten omaa sunnuntaita 28.11.2010 klo 11-15.

 *   Mukaansatempaavia koko perheen työpajoja klo 11 ja 14.
 *   Klovni Lilli Pii hauskuuttaa ala-aulassa klo 12-14.
 *   Lenni Lehmä eksyksissä -musiikkiseikkailu esitetään juhlasalissa klo 12 ja 13. Ilmaiset liput musiikkiseikkailuun ovat haettavissa su 21.11. alkaen Virka Infosta kaupungintalon ala-aulasta.
 *   Näyttelyn aikaan nähtävillä on myös veikeä jouluikkuna Sofiankadun sisäänkäynnin luona. Tervetuloa ihastumaan talven taikaan!

Kaupungintalon tarina
26.11.2010-16.1.2011
Virka Galleria
Sofiankatu 1, Helsinki
Avoinna ma-pe 9-19 ja la-su 11-17  (1.1.2011 alkaen la-su 10-16)
Vapaa pääsy

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta