[Nayttelyposti] MAALAUKSIA. Raija Heikkilä ja Tuomo Saali Järvenpään taidemuseon vieraina 11.6.-30.9.2010

Nikander Hanna hanna.nikander at jarvenpaa.fi
Ma 31.toukokuu. 18:35:29 EEST 2010Tiedote
julkaisuvapaa

MAALAUKSIA
Raija Heikkilä ja Tuomo Saali Järvenpään taidemuseon vieraina
11.6.-30.9.2010

Raija Heikkilälle ja Tuomo Saalille yhteistä on kokemuspohjainen työskentely, jonka tuloksena ovat vahvat teokset, jotka ovat samalla kiinni elämässä ja tunnistettavassa maailmassa, mutta toisaalta ruokkivat mielikuvituksen villiin lentoon.

Raija Heikkilä ( s.1951)

Juhlalliset kulkijat kohtaavat Raija Heikkilän jännittävissä tiloissa. Lintu, hevonen ja ihminen, kaikilla on paikkansa ja ilmeensä.  Liikumme hienostuneissa, mystiikkaa tulvivissa, usein teatraalisissa tiloissa.
Klassisen ylväät, hieman kivettyneet naiset vaeltavat väritiloissa ja tilanteissa, joiden tarkoitus jää kutkuttamaan mieltä – kenen haavekuvia katsomme, kenen tarinaa luemme? Eri rooleista antavat vihiä myös ilahduttavan kertovat teosnimet, kuten Toiset tahtoo olla merenneitoja tai Hieno nainen ei istu pöydällä. Veikeästi osoittavat tunteitaan myös eläinhahmot, milloin oveluuttaan tai uskollisuuttaan.


Temperatekniikalla toteutetut maalaukset sisältävät sekä selvärajaisia figuureja että uusimmissa teoksissa lennokkuutta ja muotojen lomittumista. Rohkea värimaailman vaihtaminen teosten välillä luo aina uuden tunnelman. Heikkilän teoksissa on flirttiä, myös elämän kanssa. Ne eivät salli yhtä totuutta, vaan asioilla on aina useampi puoli. Sitä kuvastavat erityisen hyvin lattiapinnat, ruutulaatat - juuri kun luulee astuvansa vakaalle pinnalle, se voi myös pettää. Mutta aina on syytä jatkaa, elämän peliä.

Tuomo Saali (s.1957)

Taivaat aukeavat Tuomo Saalin värimassoista pyörteisissä pilvimaalauksissa. Teokset kutsuvat matkalle vaihteleviin luonnon tunnelmiin ja haluttaessa matkalle itseen.
Teoksissa katsojaa auttaa maahan kiinnittynyt henkilöhahmo - matkaaja, vaeltaja, alter ego tai kuka tahansa - vertauskuvallinen äärettömyyden tarkkailija. Hahmo viekoittelee katsojan itsensä kohtaamiseen, mutta tämän välittäjähahmon merkitys on myös äärimmäisen konkreettinen. Sen tehtävä on olla mittasuhde, syvyyden ja äärettömyyden luoja sekä samalla hiukan romanttinen aina korkeuksiin kurottuvien pilvimassojen väsymätön ihailija.

Saalin maisemat välittävät havainnon ja näkemisen riemua. Teosten näennäinen helppous ja sarjallisuus on syntynyt monien työvaiheiden kautta. Maalaukset kertovatkin taiteilijan uusista teknisistä oivalluksista sekä vievät matkalle taiteilijan omaan maalaushistoriaan.


Avoinna: 11.6.-30.9.2010 ti-su 11-18, Pääsymaksu: 5/4/2 €
Lisätietoja, tiedotuskuvat ja oheisohjelma:  09/27192827, 040 315 2836
www.jarvenpaa.fi/taidemuseo<http://www.jarvenpaa.fi/taidemuseo>    taidemuseo at jarvenpaa.fi<mailto:taidemuseo at jarvenpaa.fi>
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta