[Nayttelyposti] Mikkelin taidemuseon kesänäyttely vaihtuu

Hyvönen Paula Paula.Hyvonen at mikkeli.fi
Ti 4.toukokuu. 11:23:06 EEST 2010


Tiedote 4.5.2010


MIKKELIN TAIDEMUSEON KESÄNÄYTTELY VAIHTUU

Mikkelin taidemuseon kesänäyttelyksi suunniteltu Harry Kivijärvi ja afrikkalaista taidetta  (20.5. – 12.9.) on peruuntunut. Kotonaan Espoossa 15. huhtikuuta kuolleen kuvanveistäjän ideoima näyttely olisi sisältänyt hänen omia kiviveistoksiaan ja osan hänen keräämästään afrikkalaisen veistotaiteen kokoelmasta. Taiteilijan perikunta ei kuitenkaan halunnut jatkaa näyttelyprojektia, vaan ilmoitti Mikkelin taidemuseolle 26.4., että näyttelyä ei järjestetä. Tämän valitettavan uutisen johdosta taidemuseo joutui tekemään nopeita ratkaisuja uusien näyttelyiden järjestämiseksi.


HIROYUKI MASUYAMA – The Time Travel 26.3. – 5.9.2010

Kesänäyttelynä alakerran tiloissa jatkaa erinomaisen vastaanoton saanut Hiroyuki Masuyaman The Time Travel 5.9.2010 saakka. Japanilaissyntyisen Hiroyuki Masuyaman (s. 1968) teoksia on ollut esillä niin Keski-Euroopassa kuin Aasiassakin, mutta Suomessa Mikkelin taidemuseon näyttely on hänen ensimmäinen. Näyttelyssä on esillä 13 valokuvateosta ja 4 videoteosta vuosilta 2000 – 2009. Näyttely on toteutettu yhteistyössä hampurilaisen Galerie Sfeif-Semlerin kanssa.

Masuyaman valokuvateoksissa moderni kuvankäsittelyohjelma kohtaa saksalaisen 1800-luvun maalaustaiteen romantiikan. Düsseldorfissa asuva ja työskentelevä valokuvataiteilija on rakentanut kahden taidemaalarin Caspar David Friedrichin (1774 – 1840) ja William Turnerin (1775 – 1851) maalauksia uudestaan tuhansista eri valokuvista. Masuyama on kuvannut teoksiaan varten maisemia, kasveja, puita, pilviä, merta ja jäätä, joista hän tietokoneella useiden kuukausien ajan on koostanut friedrichmäisiä ja turnermaisia teoksia (esim. Das Eismeer 1823/34, 2007). Lopullisia teoksia voisi luonnehtia kollaaseiksi, joissa taiteilija on yhdistänyt ottamansa kuvat alkuperäisen maalauksen mukaisesti. Masuyama elävöittää usein jo taidehistoriallisiksi ikoneiksikin nousseet teokset tavalla, joka resonoi nykypäivää ja herättää henkiin teosten universaalin luonteen. Samalla hän katsookin maailmaa oman ajan ja paikan linssin läpi.

Lisää taiteilijasta:
http://hiroyukimasuyama.com/
www.sfeir-semler.com<http://www.sfeir-semler.com/>


TEOKSIA MARTTI AIRION TAIDEKOKOELMASTA 20.5. – 5.9.2010

Taidemuseon yläkerrassa esitellään filosofian maisteri Martti Airion taidekokoelmaa. Esillä on harvemmin nähtyjä teoksia, jotka suurimman osan ajastaan ovat taideteosten säilytystiloissa, yleisön tavoittamattomissa. Maalausten ja veistosten lisäksi vitriineihin on rakennettu asetelmia Airion keräämästä kiinalaisesta keramiikasta.

Näyttelyn taiteilijoina ovat Ilmari Aalto, Håkan Brunberg, Mikko Carlstedt, Alvar Cawén, Ragni Cawén, Helge Dahlman, Magnus Enckell, Rabbe Enckell, Torger Enckell, Henry Ericsson, Mauri Favén, Karin Floman, B-G. Fohlin, Meri Genetz, Sven Grönvall, Juhani Hakalahti, Mauno Hartman, Aarre Heinonen, Väinö Hämäläinen, Eero Järnefelt, Vilho Lampi, Juhani Linnovaara, William Lönnberg, Eero Nelimarkka, Yrjö Ollila, Tapani Raittila,  Ilja Repin,  Jalmari Ruokokoski, Yrjö Saarinen, Vilho Sjöström, Per Stenius, Ellen Thesleff ja Rafael Wardi.


Lisätietoja: amanuenssi Paula Hyvönen, puh. (015) 194 2421, email paula.hyvonen at mikkeli.fi.


Mikkelin taidemuseo, käyntiosoite Ristimäenkatu 5, postiosoite Hallituskatu 8 E, 50100 Mikkeli, www.mikkeli.fi/museot<http://www.mikkeli.fi/museot>, museot(at)mikkeli.fi<mailto:museot at mikkeli.fi>. Museo on avoinna ti-su 10-17, ke 12-19, la 10-13, ma suljettu. Loka-huhtikuussa perjantaisin vapaapääsy. Pääsymaksu aikuiset 4 €, opiskelijat 2,50 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Ryhmille opastuksia arkisin klo 8-17, puh (015) 194 2424, fax (015) 366 161, museot(at)mikkeli.fi. Varaukset museon toimistosta.





Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta