[Nayttelyposti] Ompun osumia -näyttely avataan huomenna Postimuseossa

Pärssinen Helena Helena.Parssinen at posti.fi
Ke 20.Tammi. 11:47:04 EET 2010


Postimuseo avaa huomenna taiteilija Osmo Omppu Omanamäen tuotantoa esittelevän näyttelyn Ompun osumia. Näyttelyssä on esillä Ompun tuotantoa monipuolisesti kuuden vuosikymmenen ajalta, lähtien hänen lapsuuden ajan töistään. Postimuseo esittelee myös käyttötaiteestaan tunnetun taitelijan harvemmin nähtyä vapaata taidetta. Näyttely kestää 14.3. saakka.

Usein pilke silmäkulmassa taiteileva Omppu on yli 40-vuotisen uransa aikana kuvittanut muun muassa lukuisia postikortteja, postimerkkejä, kirjojen kansia, julisteita, liikemerkkejä, viinipullojen etikettejä ja exlibriksiä. Hänen kätensä jälki näkyy myös useissa keraamisissa tauluissa ja astioissa. Omppu tunnetaan parhaiten postikorteista, joita hän on piirtänyt noin 1500 erilaista sekä kirjan kansista, joita on kertynyt reilut 800 kappaletta.

Näyttelyn aikana 70 vuotta täyttävä Omenamäki on palkittu postimerkkien kotimaisissa ja kansainvälisissä suunnittelukilpailuissa sekä liikemerkkikilpailuissa kotimaassa.
Omenamäellä on oma ihailijakerhonsa, Omppu-kerho, joka on ollut mukana näyttelyn toteutuksessa.

Näyttelyn aikana Ompulla on Postimuseossa työnäytöksiä. Näyttelyyn liittyy myös esittelyitä sekä Ompun haastatteluita. Oheisohjelma on esillä netissä osoitteessa www.postimuseo.fi<http://www.postimuseo.fi>. Näyttely on tekstitetty myös ruotsiksi.

Huomenna ohjelmassa on:
*       Ompun osumia -näyttelyesittelyt klo 14, 15 ja 17
*       Taiteilija Osmo "Omppu" Omenamäen haastattelu klo 16
*       Omppukerho esittäytyy klo 14-17

Postimuseo sijaitsee osoitteessa Helsingin pääpostitalo, Asema-aukio 5 H. Museo on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10-18 ja lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12- 17.

Tervetuloa!

******
Helena Pärssinen
projektisuunnittelija
Itella Oyj, Postimuseo
PL 167, 00101 HELSINKI
Helsingin pääpostitalo, Asema-aukio 5 H
puh. 020 451 4775
helena.parssinen at posti.fi
www.postimuseo.fi

* Please consider the environment before printing this email.

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta