[Nayttelyposti] Eläviä kuvia entisajan Helsingistä: Ohjelma 18.1.-14.2.2010

Niemi Salla Salla.Niemi at hel.fi
Pe 15.Tammi. 17:20:33 EET 2010TIEDOTEEläviä kuvia entisajan Helsingistä
Ohjelma 18.1.-14.2.2010

Helsingin kaupunginmuseo esittää päivittäin Helsinki-aiheisia elokuvia Kino Engel 2:ssa museon päärakennuksessa, Sofiankatu 4. Elokuviin on vapaa pääsy kuten kaupunginmuseon kaikkiin näyttelyihinkin. Elokuvakäynnin yhteydessä voi tutustua myös "Horisontissa Helsinki" -näyttelyyn. Ohjelma ja elokuvien esittelyt ovat museon kotisivulla www.helsinginkaupunginmuseo.fi.

Helsinkiläisiä hellitään poikkeuksellisen hyvillä hiihtokeleillä. Potkua monoon voi hakea museon nostalgisesta 13-minuuttisesta uutuuselokuvasta "Talven satu - hiihtolatu", jonka Suomi-Filmi teki 1958 Helsingin kaupungin urheilu- ja retkeilytoimiston tilauksesta. Elokuvassa nähdään lapsia puistoissa opettelemassa hiihdon aakkosia ja koululaisia hiomassa suksitekniikkaansa hiihtolomakurssilla. 1950-luvulla Helsingissä saattoi sivakoida 120 kilometrin mittaisessa latuverkostossa, jota latupartiomiehet pitivät yllä. Reittien varsilla oli useita retkeilymajoja virkistäytymistä varten. Kaupungissa oli myös kymmenkunta hyppyrimäkeä, joista suosituin oli Herttoniemen 1930-luvulla valmistunut hyppyri.

Lisätietoja Helsingin kaupunginmuseon elokuvaohjelmasta antaa museolehtori Marjukka Sihvola
puh. 09 3103 6639 tai marjukka.sihvola at hel.fi.

http://www.hel.fi/wps/portal/Kaupunginmuseo/Artikkeli?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/Museo/fi/Museot+ja+n_yttelyt/Kaupunginmuseo/Elokuvien+esittely
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta