[Nayttelyposti] H.R. Giger: ART - DESIGN - FILM

Yli-Kerttula Helena Helena.Yli-Kerttula at tampere.fi
Ke 10.Helmi. 16:03:58 EET 2010


H.R. Giger: ART - DESIGN - FILM 

 

Tampereen taidemuseo 30.1. - 5.4.2010

Puutarhakatu 34, Tampere

 

Tampereen taidemuseossa tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua sveitsiläisen H.R. Gigerin taiteeseen laajassa H.R. Giger: Art-Design-Film -elokuvaretrospektiivinäyttelyssä. 

 

Vuonna 1979 elokuvayleisö sai kokea kauhun hetkiä, kun Ridley Scottin ohjaama Alien - kahdeksas matkustaja -elokuva piirtyi valkokankaalle. Gigerin luomassa hirviön hahmossa yhdistyivät ihminen ja kone, otuksen alkuperä oli tuntematon ja sen liikkeet, äänet ja olemus karmivat todenmukaisuudessaan. Elokuvan kauhua ja scifiä yhdistelevä maailma on edelleen yksi alan elokuvien esikuvista ja legendoista.Vuonna 1940 syntyneen monitaitoisen taiteentekijän tuotantoa esitellään piirrosten, videoiden, veistosten ja kuvadokumentaatioiden muodossa. Näyttelyssä on omistettu osa-alueita ALIEN, ALIEN 3, POLTERGEIST II ja SPECIES -elokuville, joihin Giger on luonut maailmanlaajuisesti tunnettuja olioitaan. Näyttely on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä H.R. Gigerin kanssa ja näyttelyn on tuottanut Deutsches Filminstitut / Deutsches Filmmuseum. 

 

Yleisöllä on ensiluokkainen mahdollisuus tutustua taiteilijan luonnoksiin ja suunnitelmiin, joiden pohjalta elokuvahistorian tunnetuimman hirviöt toteutettiin. Gigerin taiteessa ominaista on hänen itsensä kehittämät biomekaaniset figuurit, joissa yhdistyy ihminen ja kone. Giger tunnetaan myös levynkansitaiteestaan sekä hänen nimeään kantavasta, Sveitsissä sijaitsevasta museosta. 

 

 

Lisätietoja: näyttelypäällikkö Laura Köönikkä, puh. 040 800 4389 tai etunimi.sukunimi at tampere.fi

 

Tampereen taidemuseo, Puutarhakatu 34, Tampere

p. 03 56566577, tamu at taidemuseo.fi

Avoinna ti-su klo 10-18

Pääsyliput 6/4/2EUR

Yleisöopastus sunnuntaisin klo 15

 

 

 
Helena Yli-Kerttula
Markkinointi- ja tiedotussihteeri 
Tampereen taidemuseo ja Muumilaakso
puh. 040 801 2714
etunimi.sukunimi at tampere.fi <mailto:etunimi.sukunimi at tampere.fi> 
Väinö Linnan aukio 15, 2. krs 
PL 487
33101 Tampere
 
<http://www.tampere.fi/taidemuseo> 
 Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta