[Nayttelyposti] BE YOUR ENEMY - Idoli / Minä / Inhokki

Yli-Kerttula Helena Helena.Yli-Kerttula at tampere.fi
Ke 10.Helmi. 16:00:03 EET 2010


BE YOUR ENEMY

Idoli / Minä / Inhokki

Lasten ja nuorten omakuvia Suomesta ja Venäjältä

 

Tampereen taidemuseo 30.1. - 5.4.2010

Puutarhakatu 34, Tampere

 

BE YOUR ENEMY on työpaja- ja näyttelysarja, joka on syntynyt taiteilija Teemu Mäen idean pohjalta yhdessä taidehistorioitsija Arja Elovirran kanssa. Näyttelyn triptyykit on tuotettu Suomessa ja Venäjällä järjestetyissä viidessä valokuvatyöpajassa vuosina 2003-2005. Valokuvataiteen opiskelijoista, lapsista ja nuorista koostuneet ryhmät tekivät kolme minäkuvaa. Vasemmalla he poseeraavat ihanteenaan, keskellä arkiminänään ja oikealla he astuvat inhokkinsa tai pahimman vihamiehensä saappaisiin. Arkinen omakuva tasapainottelee ihanneminän ja torjutun toisen välimaastossa.

 

Ihminen peilaa itseään ympäröivään todellisuuteen. Kuljemme läpi elämämme erilaisten roolimallien varassa, jotka muuttuvat ja muovautuvat jatkuvasti. Niillä on paljon valtaa niin aikuisten, nuorten kuin lastenkin mielissä. Näyttelyn omakuvat osoittavat miten erilaisia käsityksiä meillä on moraalista, elämäntavoista, uskonnosta, politiikasta ja makuasioista. 

Näyttely on aiemmin ollut esillä Vantaan taidemuseossa sekä viidessä taidemuseossa Venäjällä. Näyttelyn kuraattoreina ja työpajojen vetäjinä ovat toimineet Teemu Mäki ja Arja Elovirta. Teemu Mäki on kuvataiteilija ja Taideteollisen korkeakoulun professori. Taidehistorioitsija Arja Elovirta toimii Keravan taidemuseon johtajana. 

 

 

13.2. klo 14 

Be Your Enemy - Idoli/Minä/Inhokki 

Keskustelua teosten äärellä

Keravan taidemuseon johtaja Arja Elovirta ja Taideteollisen korkeakoulun professori Teemu Mäki ovat toimineen Be Your Enemy -näyttelyn kuraattoreina ja työpajojen vetäjinä. Teosten äärellä he keskustelevat yhdessä yleisön kanssa nykyihmistä ympäröivistä erilaisista roolimalleista.    

 

Lisätietoja: kuvataideintendentti Sirpa Joenniemi p. 050 5549 492, 

etunimi.sukunimi at tampere.fi

 

Tampereen taidemuseo, Puutarhakatu 34, Tampere

p. 03 56566577, tamu at taidemuseo.fi

Avoinna ti-su klo 10-18

Pääsyliput 6/4/2EUR

Yleisöopastus sunnuntaisin klo 15

 

 
 
 
 
Helena Yli-Kerttula
Markkinointi- ja tiedotussihteeri 
Tampereen taidemuseo ja Muumilaakso
puh. 040 801 2714
etunimi.sukunimi at tampere.fi <mailto:etunimi.sukunimi at tampere.fi> 
Väinö Linnan aukio 15, 2. krs 
PL 487
33101 Tampere
 
<http://www.tampere.fi/taidemuseo> 
 Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta