[Nayttelyposti] OUTOJA HAHMOJA TUOMIOKIRKONKADULLE

Jokiaho Ismo Ismo.Jokiaho at tampere.fi
Ti 12.toukokuu. 10:28:57 EEST 2009


 Tiedotusvälineille 12.5.2009 

  

 OUTOJA HAHMOJA  TUOMIOKIRKONKADULLE                                  

Vuoden kesäteos on jälleen valittu ja se pystytetään Tampereen Tuomiokirkonkadulle perjantaina 22.5. Tänä vuonna Tampereen kaupungin kuvataiteen asiantuntijaryhmä laajensi teoshakua kotimaisten taiteilijoiden lisäksi myös Tampereen ystävyyskaupunkiin Tarttoon. Vastauksia saatiin kaikkiaan 33 taiteilijalta, joista yhdeksän tuli Tartosta. Valituksi tuli tarttolaisen taiteilijan Markus Kasemaan teos Figures - Hahmot.

Teos  koostuu kuudesta luonnollista kokoa olevasta ihmishahmosta. Hahmot ovat digitaalisia tulosteita, jotka on kiinnitetty alustalevyille.  Nämä omilla jalustoillaan seisovat litteät veistoshahmot on ryhmitellään kadulla olevan graniittijalustan ympärille.  Kasemaan mukaan oudosti varustautuneet kasvottomat  olennot  ovat alitajunnan heijastuksia ympäristöstään sekä paikallisesta ja  massa- ja populaarikulttuurista. Niistä löytyy myös viittauksia sosiaalisiin suhteisiin, politiikkaan ja globaaliin väkivaltaan. 

Teokset ovat esillä Tuomiokirkonkadulla lokakuun alkuun saakka.  Sen jälkeen Markus Kasemaa on halukas luopumaan niistä. Teosten hankinnasta kiinnostuneet voivat tehdä tarjouksia suoraan taiteilijalle: markus at art.ee <mailto:markus at art.ee>  tai p. + 3725117148.


Markus Kasemaa (s.1972 ) on opiskellut Tarton taidekoulussa ja valmistunut  Tarton yliopiston maalauksen osastolta vuonna 1995.  Hän on osallistunut yhteisnäyttelyihin vuodesta 1988 lähtien ja järjestänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 1995 lähtien. Viron lisäksi hänen teoksiaan on nähty  mm. Itävallassa, Ruotsissa, Venäjällä ja  Belgiassa. 



Markus Kasemaa pystyttää teostaan perjantaina 22.5. ja on tiedotusvälineiden tavattavissa Tuomiokirkonkadulla klo 13-14.   



Tuomiokirkonkadun kesäteoksen tuottaa Tampereen kaupungin kuvataiteen asiantuntijaryhmä.


Tiedot Tuomiokirkonkadun aiempien vuosien kesäteoksista löytyvät osoitteesta www.tampere.fi/vapriikki/nykytaiteenmuseo/projektit <http://www.tampere.fi/vapriikki/nykytaiteenmuseo/projektit> 


Lisätietoja:
Markus Kasemaa,  p. + 3725117148, markus at art.ee <mailto:markus at art.ee> , www.art.ee/markus <http://www.art.ee/markus> 
Sirpa Joenniemi, kuvataideintendentti, p. 050-5549492 




Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta