[Nayttelyposti] By Office - brysseliläistä nykytaidetta Rauman taidemuseossa

Pauliina Kokkonen pauliina.kokkonen at raumantaidemuseo.fi
Pe 12.Kesä. 10:13:21 EEST 2009


Isabel Baraona, David Clément, Maren Dubnick, Jacques Dujardin, Benoit Félix, Mikko Paakkola, Juan Paparella, Manuel Alves Pereira, J.-M. Stroobants
Rauman taidemuseo 13.6 – 13.9.2009

 

Näyttelyn tiedotustilaisuus perjantaina 12.6. klo 11. Tervetuloa.

  

Rauman taidemuseossa on tilaisuus tutustua brysseliläiseen nykytaiteeseen taiteilija ja kuraattori Jean-Marie Stroobantsin luotsaaman Office d'Art Contemporain -ryhmän näyttelyssä. Yhdistyksen nimi ”nykytaiteen toimisto” kuvaa omalla tavallaan kotikaupunkiaan.

 

Mielikuvissa Bryssel liitetään Euroopan Unioniin ja sen hallintokoneistoon. Kyseessä on miljoonakaupunki, jonka tunnettu historia ulottuu antiikin aikoihin. Vaikka kaupungin siluettia hallitsevat toimistokolossit, se on myös arvostettu kulttuurikaupunki.

 

Brysselin taide-elämälle ovat tyypillisiä yhdistyspohjalta toimivat pienet organisaatiot, jotka tekevät pioneerityötä laajemman julkisuuden ulkopuolella. Rauman taidemuseon kesänäyttelyssä on esillä yhdistysten klassikon, Office d'Art Contemporainin taidetta. Näyttelyn taiteilijat käyttävät kukin omia erilaisia ilmaisukeinojaan ja työskentelevät omista lähtökohdistaan.  Ryhmä on joukko yksilöitä. Näyttelyyn ei myöskään liity mitään ohjelmallista yhteistä teemaa. Taiteilijat rakentavat kuvaa eurooppalaisesta nykytodellisuudesta. Ajatusten, ilmaisutapojen ja vuorovaikutuksen kirjo on runsas. 

 

Näyttelyssä on esillä Suomesta, Saksasta, Ranskasta, Portugalista, Walloniasta sekä Brysselistä lähtöisin olevien taiteilijoiden teoksia. ”Aitona brysseliläistaiteilijana” esittäytyy myös Mikko Paakkola, joka on syntynyt nykyisin Raumaan kuuluvassa Lapissa.  Muutama vuosi sitten Paakkola muutti Brysselistä takaisin Suomeen. 

 

Kuvaa Brysselin itsenäisissä taidekeskuksissa tehtävästä työstä täydentää myös Bob Verschuerenin näyttely Lifelines, joka on nähtävissä Porin taidemuseossa 12.06. - 27.09. 

  

Lisätietoja: Janne Koski, janne.koski at raumantaidemuseo.fi, 0440 224 154

Lehdistökuvat: www.raumantaidemuseo.fi/office_images.htm 

 

************************************************
Rauman Taidemuseo
Kuninkaankatu 37
FIN-26100 Rauma
rtm at raumantaidemuseo.fi
http://www.raumantaidemuseo.fi
+358-(0)2-8224 346
+358-(0)2-8222 183 (fax)
************************************************Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta