[Nayttelyposti] Kehon vuoro Suomen ortodoksisessa kirkkomuseossa ke 17.6.

Marja Louni marja.louni at ort.fi
Pe 12.Kesä. 07:52:17 EEST 2009


Tanssija Helena Ratisen kehollinen opastuskierros Kehon vuoro ke 17.6. klo 13 ja 15 antaa katsojille uuden näkökulman Suomnen onrtodoksisen kirkkomuseon Kuriositeettikabinetti-näyttelyyn. 

 

Kuriositeettikabinetti esittelee kirkkomuseon kokoelmiin tavalla tai toisella päätyneitä esineitä. Valamon muinaismuistokokoelmaan kuuluneet ”merkillisyyksien kuvat ja selitykset” ja ”vanhanaikuiset” esineet, arvokkaat tekstiilit ja sakraaliesineet on asetettu rinnakkain matkapapin ensimmäisen kännykän ja luostarien matkamuistoesineiden kanssa. Esineet muodostavat nykyaikaisen kuriositeettikabinetin, jossa jokainen yksilö edustaa omaa aihepiiriään. 

 

Itäisen tanssin aluekeskuksen tuottamaan Paikallisliike 09 -ohjelmakokonaisuuteen kuuluvassa tanssiesityksessä näyttelyyn tutustutaan kehollisen kokemuksen kautta. Moniaistinen lähestymistapa antaa mahdollisuuden kokea näyttely uudella tavalla. Liikkeen kautta on mahdollista liikuttua ja oppia uutta sekä itsestä että ympäröivästä maailmasta. 
 
Esitys on osa Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalia. Kesto noin 1 h. Rajoitettu osallistujamäärä. Museon pääsymaksu 5 / 3 /1 €.
 
 
****************************************************************************************************************
Marja Louni
Museolehtori
Suomen ortodoksinen kirkkomuseo
Karjalankatu 1, 70110 Kuopio
marja.louni at ort.fi <mailto:marja.louni at ort.fi> 
Tel. 0206 100 264
Fax 0206 100 211

 Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta