[Nayttelyposti] Kaarina Kaikkosen Linjanmuutoksia Väinö Linnan aukiolla 13.6.2009 - 4.10.2009

Jokiaho Ismo Ismo.Jokiaho at tampere.fi
Ti 2.Kesä. 10:17:23 EEST 2009


Kaarina Kaikkonen

Linjanmuutoksia

 

13.6.2009 - 4.10.2009

Väinö Linnan aukio, Finlaysonin alue, Tampere

 

 

Kymmenen vuotta sitten tamperelaiset taidemuseot järjestivät yhdessä Taivas kattona kaupunkitaidenäyttelyn, johon kuului Kaarina Kaikkosen teos Varjo Satakunnankadun yläpuolella Finlaysonin ja Frenckellin välissä. Sadoista miesten pikkutakeista koottu upea  teos on jäänyt lähtemättömästi monien tamperelaisten mieleen. Näyttelyn jälkeen teos on jatkanut elämäänsä kuvana, joka on ollut esillä lukuisissa näyttelyissä ja julkaisuissa eri puolilla maailmaa. Kaarina Kaikkonen on sittemmin saavuttanut laajaa huomiota ja arvostusta mittavilla paita- ja takki-installaatioillaan paitsi Suomessa myös useissa maissa eri puolilla maailmaa. 

 

Tänä kesänä Kaarina Kaikkonen palaa Tampereelle ja toteuttaa Väinö Linnan aukiolle teoksen Linjamuutoksia. Tällä kertaa materiaalina ovat miesten ja naisten paidat.  Teoksella on sisällöllisiä kytkentöjä alueen tekstiiliteollisuuden menneisyyteen ja nykyisyyteen. Parista sadasta paidasta koostuva kokonaisuus nostetaan vaijereilla Väinö Linnan aukion yläpuolelle ja siellä se leijuu toivon mukaan koko kesän Tampereen päivään saakka. 

 

Kaarina Kaikkonen kokoaa ja ripustaa teostaan viikolla 24 ja avajaisia vietetään yhdessä TR1:ssä avattavan Kolme sisarta näyttelyn kanssa 12.6. klo 18-20.  

 

Tiedotustilaisuus on TR1:ssä torstaina 11.6. klo 13.

 

Lehdistökuvat löytyvät osoitteesta www.tampere.fi/tr1

 

Lisätietoja:

Taiteilija Kaarina Kaikkonen, puh. 040-5749919, kaarina kaikkonen at hotmail.com <mailto:kaikkonen at hotmail.com> 

kuvataideintendentti Sirpa Joenniemi, puh. 050-5549492, sirpa.joenniemi at tampere.fi

 
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta