[Nayttelyposti] Jaamme tunteen -näyttely Postimuseossa

Pärssinen Helena Helena.Parssinen at posti.fi
Ti 13.Tammi. 08:32:19 EET 2009


Postimuseo järjestää lapsille suunnatun toiminnallisen ja elämyksellisen näyttelyn Jaamme tunteen 14.1.-22.3.2009. Näyttelyssä tutustutaan neljään perustunteeseen, jotka ovat onni, viha, pelko ja ilo. Näyttely pyrkii välittämään ajatusta siitä, kuinka tärkeätä on jakaa tunteet toisten kanssa sekä näyttää tunteensa. Tavoitteena on lisäksi herättää keskustelua ja pohdintaa niin kouluissa, päiväkodeissa kuin kotonakin. 

Näyttelyn sisältö on ideoitu yhdessä 4-10 -vuotiaiden lasten kanssa. Suunnittelussa on ollut mukana myös opiskelijoita Metropolia-ammattikorkeakoulusta. Lapsilta saadun palautteen perusteella näyttelyyn on yritetty löytää sellaiset asiat jotka vihastuttavat, ihastuttavat ja pelottavat. 

Näyttelyssä eri tunteille on rakennettu omat tunteiden talonsa, jotka sijaitsevat Postikadun varrella.  Lisäksi kadun päässä komeilee lasten posti.  Tunteiden taloista sekä postista löytyy tehtäviä ja muuta aiheeseen sopivaa tunnelmaa.  Vihan talossa voi esimerkiksi miettiä omaa reseptiään Tuittu Ärjysen hellalla porisevaan kiukkukeittoon. Paavo Pelkosen talossa on hämärää ja tututkin asiat näyttävät pelottavilta. Ilona Riemusen talossa vietetään synttäreitä. Herra Onninen puolestaan on kateissa ja hänet pitäisi löytää. Mukana näyttelyssä on myös lasten piirroksia, joissa erilaiset tunnetilat näkyvät.

Lasten postissa lapsilla on mahdollisuus viestiä tunteistaan piirtämällä ja kirjoittamalla postikortteja ja lähettämällä niitä eteenpäin.  Lisäksi lapset voivat esimerkiksi lajitella postia sekä pyörittää tunnerulettia. Näyttely muistuttaa, että postinjakaja ei jaa vain postia, vaan välittää suuriakin tunteita. 

Koulu- ja päiväkotiryhmät voivat varata ohjattuja draamaopastuksia näyttelyyn tai Tunneruletti-työpajoja. Hiihtoloma-viikolla 16.-22.2.09 on tarjolla draamaopastuksia koko viikon. Lisäksi näyttelyyn liittyy aikuisille suunnattuja luentoja 28.1., 26.2. ja 19.3. kello 17.30.	

Huomenna avajaispäivänä 14.1. Postimuseossa on yleisöavajaiset kello 10-16. 
Ohjelmassa on:
- Pipsa Postinjakaja tutustuttaa yleisöä Jaamme tunteen -näyttelyyn
- Ilmapalloja, pillimehua ja keksejä 
- Tunneruletti-draamapaja kello 13 ja 15
- Siiri - Peloton postilentäjä - tarinatunti klo 10 ja 11. 
Vapaa pääsy museoon!

Postimuseo sijaitsee osoitteessa Helsingin pääpostitalo, Asema-aukio 5 H. Museo on avoinna ma-pe 10-18, la-su 12-17. Pääsymaksu on 6 ja 3 euroa, alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.  Museossa on tyytyväisyystakuu. Jollei kävijä ole tyytyväinen, niin museo hyvittää pääsymaksun. Museon nettiosite on www.posti.fi/postimuseo

Ystävällisin terveisin

Helena Pärssinen
projektisuunnittelija
Itella Oyj, Postimuseo
PL 167, 00101 Helsinki
Asema-aukio 5 H, 00101 Helsinki
puh. 020 451 4775, telefax 020 451 4777
helena.parssinen at posti.fi
www.posti.fi/postimuseo 

 




Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta