[Nayttelyposti] Kaii Higashiyaman jalanjäljillä -konserttiluento 9.9 Lusto - Suomen Metsämuseossa

Anne Kaljunen Anne.Kaljunen at lusto.fi
Ma 31.Elo. 15:51:20 EEST 2009


TIEDOTE
31.8.2009 Punkaharju
 
Konserttiluento Kaii Higashiyaman jalanjäljillä
Lusto – Suomen Metsämuseossa 9.9.2009 klo 18.00
 
Lustossa järjestetään keskiviikkona 9.9. konserttiluento liittyen Lustossa esillä olevaan arvostetun japanilaisen taidemaalarin Kaii Higashiyaman näyttelyyn Elämäni maisemia. 
 
Heikki Mäenpää & White Night -orkesterin konsertti on ainutlaatuinen yhdistelmä musiikkia, kuvaa ja kerrontaa. Säveltäjä Heikki Mäenpää, joka on tunnettu mm. Muumi-musiikistaan, johdattaa kuulijat yhdessä Arto Joutsimäen kanssa Kaii Higashiyaman musiikkimaisemiin ja koskettaviin tunnelmiin. Konsertissa seurataan Suomessakin vuonna 1962 vierailleen ja Suomen ja Pohjoismaiden ystäväksi tunnustautuneen taiteilijan jalanjälkiä ja nähdään tuttuja maisemia ja kuullaan tunnettuja säveliä. Heikki Mäenpää & White Night -orkesteri on kiertänyt konsertoimassa myös Japanissa, jossa esitys on saanut suuren suosion.
 
Elämäni maisemia -näyttelyssä on esillä Epsonin suurkuvatulosteita Kaii Higashiyaman teoksista, ja tähän liittyen erityisasiantuntija Panu Raninen Epsonilta kertoo omassa osuudessaan ammattimaisesta kuvatuotannosta ja sen edellytyksistä. Raninen valottaa prosessia, jolla digikuvista saadaan aikaan korkealaatuisia vedoksia, ja hän kertoo myös Epsonin tulostimien tarjoamista mahdollisuuksista digitaalisten taideteosten tulostamisessa. 
 
Konserttiluento alkaa klo 18.00 Luston auditoriossa, ja ohjelma kestää kokonaisuudessaan n. kaksi tuntia. Ohjelmaan sisältyy myös tutustuminen Kaii Higashiyaman Elämäni maisemia -näyttelyyn. Konserttiluennolle on vapaa pääsy. Luston muut näyttelyt ovat avoinna klo 17.00 saakka normaalin pääsylipun hinnalla.

Näyttelyssä runollisia maisemakuvia

Elämäni maisemia -näyttelyssä on esillä Kaii Higashiyaman 26 alkuperäistä litografiaa, kehystettyjä digitaalisia jäljennöksiä ja valokuvasuurennoksia. Higashiyaman inspiraation lähteinä toimivat yleensä luonto ja musiikki, joista edellinen toistuu maalausten aiheissa: metsien, järvien, vuorten ja vuodenaikojen kiertokulun kuvaaminen on taiteilijalle ominaista.
 
Näyttelyssä on esillä myös Higashiyaman henkilökohtaisia taiteilijavälineitä mm. siveltimiä, maaliastioita ja luonnoslehtiöitä, joiden kautta tämän arvostetun japanilaisen mestarin henkilöhistoria ja taiteilijakuva avautuvat yleisölle elävinä. Näyttely on esillä Lustossa 13.9. saakka. 

Yhteistyössä Cultural Bridges -projektin kanssa tuotettu näyttely ja konserttiluento liittyvät Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden 90. merkkivuoden tapahtumiin.
 
Lusto on avoinna syyskuussa päivittäin 10-17 ja loka-joulukuussa ti-su 10-17.
Pääsyliput: 10 / 8 / 5 / 25 €
Opastukset näyttelyihin ja luontokohteille: 50 €/1h ja 70 €/1,5 h
 
***********************************
Anne Kaljunen
Museoassistentti, FM
Puh. 044 034 5107
S-posti anne.kaljunen at lusto.fi
 
LUSTO - Suomen Metsämuseo
Lustontie 1
58450 Punkaharju
Puh. (015) 345 100
Fax (015) 345 1050
www.lusto.fi <http://www.lusto.fi/> 
************************************
 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta