[Nayttelyposti] Veturisuunnistusta ja Halloween-kierros Suomen Rautatiemuseossa

Inka alen inka.alen at rautatie.org
Ke 8.Marras. 16:15:52 EEST 2008


Veturisuunnistusta ja Halloween-kierros Suomen Rautatiemuseossa

 

Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä on koululaisten syyslomaviikoilla 14.-26.10.2008 (ei 20.10.) ohjelmassa omatoimista suunnistusta kaikenikäisille museokävijöille, erityisesti perheille ja koululaisille. Veturisuunnistuksen aikana tutustutaan Rautatiemuseon valloittaviin höyryvetureihin, niiden lempinimiin ja opitaan vetureista uusia asioita.  

 

Omatoimiselle suunnistusretkelle voi lähteä syyslomaviikoilla 14.10.-26.10.2008 tiistaista sunnuntaihin Rautatiemuseon aukioloaikoina eli ti-la klo 12-15 ja su klo 12-17 (ei ma 20.10.) Jotta suunnistaessa ei tulisi kiire, kannattaa Veturisuunnistus aloittaa viimeistään tuntia ennen museon sulkemisaikaa. Pienimmät suunnistajat tarvitsevat aikuisen apua, sillä kierroksella tarvitaan luku- ja kirjoitustaitoa. Ohjeet ja materiaalit suunnistusta varten ovat saatavilla Suomen Rautatiemuseon lipunmyynnistä. Veturisuunnistukselle pääsee osallistumaan museon pääsymaksun hinnalla eikä sille tarvitse ilmoittautua etukäteen.

 

Veturisuunnistuksen jälkeen iltojen yhä hämärtyessä Suomen Rautatiemuseossa valmistaudutaan Halloweenin viettoon. Halloween-kierrokselle lähdetään torstaina 30.10.2008 klo 18. Kierroksen aikana tutustutaan illan hämärtyessä museon jännittäviin kohteisiin sekä kuullaan niistä tarinoita. Kierros on suunnattu sekä lapsille että aikuisille. Halutessasi voit pukeutua Halloween-asuun. Halloween-kierroksen kesto on noin tunti ja sille on vapaa pääsy. Kierrokselle voidaan ottaa enintään 30 henkilöä. Ilmoittautuminen etukäteen arkipäivinä p. 0307 25 244.

 


Lisää Suomen Rautatiemuseon tulevista tapahtumista osoitteessa www.rautatie.org

  

Suomen Rautatiemuseo on valtakunnallinen rautatieliikenteen erikoismuseo. Se esittelee suomalaista rautatiehistoriaa 1870-luvun asema- ja varikkomiljöössä. Perusnäyttelyssä kerrotaan rautatieliikenteen kehityksestä, rautatieläisammateista, asema-arkkitehtuurista ja matkustamisen historiasta. Näytteillä ovat mm. Venäjän keisarin salonkivaunut sekä useita erityyppisiä vetureita.

 Lisätietoja:

Inka Alén
Amanuenssi
Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9, 05800 Hyvinkää
p. 0307 25 244
inka.alen at rautatie.org

www.rautatie.org
Web-kauppa osoitteessa www.rautatie.org/shop


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta