[Nayttelyposti] SALONKI, Riia Paasonen -näyttely 15.11.-21.12.2008 Tampereella

Jokiaho Ismo Ismo.Jokiaho at tampere.fi
Ti 4.Loka. 09:44:27 EET 2008


Lehdistötiedote  4.11.2008

	Vapaa julkaistavaksi

	 

	SALONKI
	
	Muotoilija Riia Paasosen yksityisnäyttely

	Taiderakennus TR1, parvi 15.11.-21.12.2008 
	
	Muotoilijana taiteilijan maailmassa

	
	Tamperelainen muotoilija Riia Paasonen suunnittelee ja valmistaa ensimmäiseen yksityisnäyttelyynsä tilateoksia ja taidevalaisimia. SALONKI -näyttelyn töiden materiaalina hän käyttää kaikille tuttuja massatuotteita: nippusiteitä, paperiliittimiä ja papiljotteja. Arkipäiväiset asiat saavat uuden, yllättävän sisällön ja ilmeen tekijän jalostettua niistä taideteoksia. Mitättömät ja usein huomaamattomat  materiaalit muuttuvat arvokkaiksi ja ylväiksi. Tärkeä osa kolmiulotteisia teoksia ovat niiden eri valaistuksissa piirtämät varjot.
	
	SALONKI -näyttelyn teokset ovat tunnetiloja, hetkiä elämästä. Ne haluavat viestiä voimaa, herkkyyttä ja arvokkuutta.  "Olen yrittänyt päästä pintaa syvemmälle. Useiden teosten sisällä on salaperäinen maailma, sydän joka sykkii ja vie eteenpäin."  kuvaa Riia Paasonen teoksiaan.
	
	Riia Paasonen kertoo materiaalien hankinnan olleen usein hämmentävä kokemus. Sulloessaan papiljotteja useisiin kasseihin kemikaliokaupan kassan liukuhihnalla, kummeksuvan katseen huomatessaan hän saattoi vain todeta "Tarvii tässä mennä vähän tukkaa laittaan".  Paperiliittimiä myyvät kauppiaat ovat saaneet ihmetellä miksi heidän pitäisi tilata tiettyä mallia valikoimiinsa. "Hyllyssähän on valmiiksi vaikka kuinka paljon klemmareita."
	
	Tanssitaiteilija Jukka Virtala on saanut Riia Paasosen töistä inspiraation omaan tanssia ja muotoilua yhdistävään produktioonsa. " Muotoilija Riia Paasosen töiden modernit materiaalit, paperiliittimien ja nippusiteiden ketjumaiset kudelmat hämmentävät kauneudessaan ja ristiriitaisuudessaan. Jäykät pienelementit vaikuttavat toisiinsa kytkettynä ilmavilta ja keveiltä. Arkisesta tulee arvokasta, halvasta juhlavaa." toteaa Virtala.
	
	Riia Paasonen valmistui Kymenlaakson ammattiopistosta muotoilijaksi vuonna 1998. Hän työskenteli teollisena muotoilijana eri yrityksissä kunnes kaksi vuotta sitten SALONKI -näyttelyssä esittäytyvä maailma vei hänet mukanaan freelanceriksi. Riia Paasonen toimii tällä hetkellä myös tuottaja-sihteerinä Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys 

	Modus ry:ssä. 
	
	SALONKI

	Muotoilija Riia Paasosen yksityisnäyttely

	15.11.-21.12.2008

	Taiderakennus TR1, parvi

	Finlayson, Tampere

	Avoinna ti-su 10-18
	
	Lisätietoja ja kuvapyynnöt:

	Riia Paasonen

	Puh. 0500 990 232

	riia.paasonen at gmail.com <mailto:riia.paasonen at gmail.com> 

	 

	 

	 
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta