[Nayttelyposti] Reinoja Vapriikissa

Poikajärvi Tähtitalvikki Tahtitalvikki.Poikajarvi at tampere.fi
To 22.toukokuu. 12:11:00 EEST 2008


Reinoja ja Ainoja Vapriikin kenkämuseossa

 

Vapriikin kenkämuseossa avautuu sunnuntaina  25.5.2008 pieni teemanäyttely Hyvä Reino! 

 

Reino & Aino-kotikenkien ensimmäiset edeltäjät valmistettiin Tampereella 75 vuotta sitten.  

Vuosien varrella näistä kumipohjaisista kotikengistä on tullut koko kansan suosikit. Reinojen ja Ainojen rinnalla on ollut mm. Heikkejä, Paavoja, Paseja, Lahjoja ja Aijoja, mutta Aino ja Reino ovat kestäneet kumppaneidensa kilpailun ja ovat nyt yksinvaltiaita kotimaisten kumipohjaisten huopakangastossujen markkinoilla. Tänään ne ovat suosituimpia kuin koskaan. Aino & Reino Kotikenkä Oy valmistaa niitä 250 000 parin vuosivauhdilla, ja kaikki löytävät käyttäjänsä Suomesta. 

 

Nykyisin Reinojen käyttöön liittyy hauskuutta ja nostalgisuutta. Stressi ja Reinot eivät sovi yhteen, vaan "Reiskat" jalassa tulee helposti leppoisa ja rento olo. Reinojen ympärille on kehittynyt erilaisia seuroja ja tapahtumia, joita yhdistää hyväntuulisuus sekä humoristisuus.

 

Monet julkkiksetkin ovat vannoneet Reinojen nimeen. Muun muassa Kari Tapio, Mikko Alatalo, Ville Valo, Mika Häkkinen ja Alexander Stubb ovat tunnettuja Reino-miehiä, samoin edesmenneet artistit Kirka ja Juice Leskinen. 

 

Näyttely kertoo esinein ja kuvin Reinon ja Ainon 75-vuotisen tarinan. Se tuo esiin Reino-ilmiön aina uusimpia aluevaltauksia myöten. Näyttelyssä voi kurkistaa myös Reinon sisimpään ja nähdä, mistä osista Reino koostuu ja miten osat liittyvät toisiinsa ja muodostavat valmiin Reinon - yhden merkittävän suomalaisuuden symbolituotteen
 
 
 
 
Tähtitalvikki Poikajärvi
Markkinointi- ja tiedotussihteeri
Press and PR Officer
Vapriikki, Alaverstaanraitti 5
PL 487, 33101 Tampere, Finland
+358 50 3211189
 Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta