[Nayttelyposti] Alvar Aalto -museossa vietetään Aallon syntymäpäivää 3.2.2008

Mirkka.Vidgren Mirkka.Vidgren at jkl.fi
To 31.Tammi. 12:36:55 EET 2008


31.1.2008

 

 

TALO KUIN TÄYTEKAKKU

 

 

Alvar Aallon syntymäpäivänä 3. helmikuuta Alvar Aalto -museossa esitellään arkkitehtuurikasvatuksen uusia havaintotehtäviä. Tehtävät liittyvät museon perusnäyttelyn uudistamiseen. 

 

Tehtäväosio koostuu havaintomateriaaleista, taustatiedoista ja erilaisista kysymyksistä, jotka auttavat hahmottamaan ja ymmärtämään paremmin sitä, mistä arkkitehtuurissa on kysymys. Tehtävien aiheet käsittelevät arkkitehtuurin perusasioita, joiden esimerkit on poimittu Alvar Aallon tuotannon teemoista. 

 

Tehtävien joukosta löytyvät mm. Ainosta ja Alvarista tehdyt hahmot, jotka auttavat ymmärtämään arkkitehtuurin mittakaavaa, jossa mittayksikkönä on ihminen. Puisten palikkamallien avulla lasketaan kaupunkien ihmisäärien asuttamista tai mietitään miten kaupungin eri toiminnot näkyvät aluesuunnittelussa ja rakentamisessa.

 

Rakennusten materiaalimaailmaan pääsee perehtymään "ikkunallisten valokuvien" tai punasavesta valmistettujen pienoistiilien avulla. Samalla havainnollistuu kuinka Alvar Aalto kehitteli perinteisille materiaaleille uusia muotoja, kuten taivutetun puun, aaltoilevan lasin tai kaarevan muotoisen tiilen. 

 

Tehtävien avulla kiinnitetään myös huomiota luonnonvalon ja keinovalon hyödyntämiseen arkkitehtuurissa sekä rakennusten muotoihin, kulmiin ja symmetriaan. Puusta tehdyt korkeuskäyrät muodostavat maiseman muotoja ja johdattavat pohtimaan millaiseen ympäristöön vaikkapa oma koti sijoittuu tai miten rakennus voidaan liittää maisemaan esim. apurakenteita ja kasvillisuutta hyödyntämällä. 

 

Uudet havaintotehtävät esittelee sunnuntaina 3.2.2008 klo 14 museolehtori Teija Isohauta. 

 

Museon uudistetussa Galleriassa on 24.2. saakka esillä Ben af Schultén ja Artekin traditio.

Uusi Artek shop palvelee kävijöitä museon aukioloaikoina.

 

Alvar Aallon syntymäpäivän kunniaksi museossa on tarjolla kakkukahvit klo 12-16.

Vapaa pääsy.

 

 

Lisätietoja: 

Tiedottaja Mirkka Vidgrén, puh. 0400 - 254 708

mirkka.vidgren at alvaraalto.fi

 

Museolehtori Teija Isohauta, puh. 040 - 355 9162

teija.isohauta at alvaraalto.fi

 

 

ALVAR AALTO -MUSEO 

Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä

Avoinna ti-su 11-18

puh. 014 - 624 809 

www.alvaraalto.fi

 

 

 
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta