[Nayttelyposti] Arjen iloksi taidenäyttely avataan Postimsueossa

Pärssinen Helena Helena.Parssinen at posti.fi
To 28.Elo. 11:36:46 EEST 2008


Uudistuvan Postimuseon ensimmäinen 5.9. avattava teemanäyttely Arjen iloksi esittelee teoksia Itellan taidekokoelmasta.  Kokoelman noin tuhannesta aikoinaan hankitusta taideteoksesta näyttelyyn on valittu otanta, jossa on huomioitu mahdollisimman monta taitelijaa. Teokset esitellään nyt ensimmäistä kertaa julkisesti. Näyttely on esillä koko syksyn 21.12.2008 saakka.  

Itellan taidekokoelma muodostuu Posti-Telen ja Suomen PT Oy:n 1990-luvulla hankkimista teoksista. Kokoelma sai alkunsa vuonna 1991 valtion keskusviraston muututtua liikelaitokseksi. Kokoelmaa ehdittiin kartuttaa noin kahdeksan vuotta. Postin ja Telen teiden erotessa 1990-luvun lopulla kokoelma jaettiin Suomen Postin ja Soneran kesken.  Teoksia on esillä Itellan henkilökunnan toimitiloissa ympäri Suomen. Niitä on myös lainattu muille museoille.

Kokoelman tarkoituksena oli paitsi ilahduttaa henkilökuntaa ja asiakkaita, myös luoda positiivista mielikuvaa yrityksestä sekä tukea suomalaista taide-elämää. Yksi tärkeimpiä hankintakriteerejä oli teosten kotimaisuus. Teoksia hankittiin sen hetken keskeisiltä taiteilijoilta unohtamatta myöskään nuorempia tekijöitä. Teokset ovatkin pääasiassa 1980- ja 1990-luvuilta ja edustavat perinteisiä taidemuotoja. Yli puolet teoksista on grafiikkaa, noin kolmasosa maalauksia sekä jonkin verran veistoksia ja tekstiilitaidetta.

Näyttelyssä kaikilta taiteilijoilta ei välttämättä ole otettu mukaan kokoelman merkittävintä teosta, vaan ripustuksella on pyritty antamaan mielikuva kokoelman luonteesta. Näyttelystä ilmestyy luettelo, johon kuvataidekriitikko Juha-Heikki Tihinen on kirjoittanut katsauksen kokoelmasta ja sen synnystä.

Näyttelyssä nähdään teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Göran Augustson, Juhana Blomstedt, Carolus Enckell, Mauri Favén, Antero Halla, Jorma Hautala, Outi Heiskanen, Reino Hietanen, Kari Huhtamo, Petri Hytönen, Kari Juva, Alice Kaira, Kimmo Kaivanto, Raimo Kanerva, Juho Karjalainen, Pentti Kaskipuro, Matti Koskela, Inari Krohn, Kristian Krokfors, Matti Kujasalo, Marjo Lahtinen, Kuutti Lavonen, Tuula Lehtinen, Juhani Linnovaara, Anitra Lucander, Pentti Lumikangas, Leena Luostarinen, Elina Luukanen, Sakari Marila, Tapani Mikkonen, Kirsi Neuvonen, Lars-Gunnar Nordström, Kristiina Nyrhinen, Paul Osipow, Jouko Pullinen, Ulla Rantanen, Osmo Rauhala, Esa Riippa, Pekka Ryynänen, Juri Saarikoski, Heli Salonen, Henrik Strömberg, Sam Vanni, Carl Wargh, Hannu Väisänen ja Jan Kenneth Weckman.

Postimuseo sijaitsee osoitteessa Asema-aukio 5 H. Museo on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10-18 ja lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12-17. Pääsymaksu on 6 ja 3 euroa, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Museossa on tyytyväisyystakuu. Jollei kävijä ole tyytyväinen, niin museo hyvittää pääsymaksun. 

Ystävällisin terveisin

Helena Pärssinen
projektisuunnittelija
Itella Oyj, Postimuseo
PL 167, 00101 Helsinki
Asema-aukio 5 H, 00101 Helsinki
puh. 020 451 4775, telefax 020 451 4777
helena.parssinen at posti.fi
www.posti.fi/postimuseo 
 
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta