[Nayttelyposti] Suomen Rautatiemuseon 110-vuotisnäyttely

Inka Alen inka.alen at rautatie.org
Ke 23.Huhti. 14:46:54 EEST 2008


Tiedote 23.4.2008

 
Pieni lyhty museossa – Suomen Rautatiemuseon 110 vuotta
 

 

Suomen Rautatiemuseo Hyvinkäällä on maamme vanhimpia erikoismuseoita ja täyttää tänä vuonna 110 vuotta. Juhlavuoden näyttely avautuu Suomen Rautatiemuseossa 30.4.2008. Pieni lyhty museossa -näyttely luo katsauksen museon menneisiin vuosiin. Miten Rautatiemuseon kokoelmat saivat alkunsa? Mikä merkitys pienellä käsiopastelyhdyllä on Rautatiemuseon historiassa? Entä kukolla häkissään?

 

Pieni lyhty museossa -näyttely jakaa museon historian eri aikakausiin. Liikkeelle lähdetään 1800-luvun loppupuolelta, jolloin rautateiden virkamiehet ryhtyivät keräämään rautateihin liittyvää materiaalia. Vuonna 1898 kokoelmat yhdistettiin ja päätettiin perustaa Rautatiemuseo.

 

Vaikeiden sotavuosien jälkeen saatiin vähitellen alulle uudistuksia, joista merkittävimpänä askeleena oli Rautatiemuseon muutto vuonna 1974 Helsingistä Hyvinkäälle, entiselle Hyvinkään - Hangon rautatien asema- ja varikkoalueelle, jossa museolle oli varattu  riittävästi tilaa.

 

Historiakatsauksen ohella Pieni lyhty museossa -näyttely piirtää kehityskaaren nykypäivän erikoismuseotoimintaan ja jopa tulevaisuuden suunnitelmiin. Näyttely luo samalla katsauksen museonäyttelyiden historiaan ja niiden tunnelmaan. Miltä Rautatiemuseon näyttelyt näyttivät menneinä vuosikymmeninä? 

 

Huhtikuun lopulla avautuva näyttely saa jatkoa kesällä, jolloin avautuu näyttelyn toinen osa. Se kertoo tämän päivän museotyöstä, sen haasteista ja mahdollisuuksista.

 

Pieni lyhty museossa -näyttely Suomen Rautatiemuseossa 30.4.2008-18.1.2009.

Näyttelyn tiedotustilaisuus Suomen Rautatiemuseossa 29.4.2008 klo 10 ja avajaiset samana päivänä klo 18. Tervetuloa!
 


Suomen Rautatiemuseo on valtakunnallinen rautatieliikenteen erikoismuseo. Se esittelee suomalaista rautatiehistoriaa 1870-luvun asema- ja varikkomiljöössä. Näytteillä ovat mm. Venäjän keisarin salonkivaunut, vanhin Suomessa säilyneistä höyryvetureista, entistetty asemarakennus ja virkapukuja.Lisätietoja:
Inka Alén
Amanuenssi
Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9, 05800 Hyvinkää
p. 0307 25 244
inka.alen at rautatie.org

www.rautatie.org
webshop osoitteessa http://www.rautatie.org/shopLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta