[Nayttelyposti] INGA SIPILÄISEN maalauksia hyvinkään taidemuseossa

Laurila-Hakulinen Raisa Raisa.Laurila-Hakulinen at HYVINKAA.FI
Ti 27.Loka. 10:14:10 EET 2007


INGA SIPILÄINEN (1962 - 2002)

maalauksia

Hyvinkään taidemuseo 30.11.- 30.12.2007

 

Tiedotustilaisuus keskiviikkona 28.11. klo 11.00. Avajaiset torstaina 29.11. klo 18.00. Avajaisissa julkistetaan Inga Sipiläisen runokirja, jonka ovat toimittaneet runoilija Toivo Laakso ja kuvataiteilija Raimo Reinikainen. Tervetuloa!

 

Inga Sipiläisen muistonäyttelyssä on esillä maalaustaidetta taiteilijalta, joka oli kiinnostunut monipuolisesti eri taiteenlajien mahdollisuuksista. Inga Sipiläinen liittyy Hyvinkään kuvataidetraditioon; hän varttui taiteilijaperheessä tunnetussa Solbon taiteilijatalossa, opiskeli Hyvinkään taidekoulussa ja valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 1992. 

 

"Itse olen sitä mieltä, että taide on vain tapa nähdä ja kokea asioita. Jokainen osaa piirtää, kunnes hän joutuu kilpailutilanteeseen, jossa joku toinen tekee "oikeamman" näköisen jäljennöksen jostain mallista. Oikean näköinen voi olla jotain muuta.

Uskon että paljon on kiinni yksilön voimavaroista. Ehkä ihmiset kulkevat ajassa taakse ja eteenpäin, eivätkä siten, kuin kello osoittaa. Luulen, että ihmiset eivät ole tarpeeksi kehittyneitä ymmärtääkseen kaikkea sitä, minkä he tietävät." (Inga Sipiläisen kirje Raimo Reinikaiselle 5.11.1993)

 

Inga Sipiläisen ystävä, kuvataiteilija Raimo Reinikainen kirjoittaa: Inga Sipiläisen taiteellinen ilmaisu oli samanaikaisesti herkkää ja voimakkaasti tahtovaa. Taiteesta hahmottui hänelle velvoittava tasapaino, eksistenssi. Taiteeseen Inga Sipiläinen katsoi tavallisen läpi. Maalatessa teos siirtyi myyttiseksi kuvaksi elämästä. Hänen varhaisemmissa maalauksissaan näkemys ja ilmaisu oli voimakasta, ekspressiivistä. Myöhemmin Inga Sipiläisen  työ muuttui viileäksi ja pelkistetyksi maalaustaiteeksi todesta ja ylitodesta.

 

Inga Sipiläinen oli monilahjakkuus, joka kirjoitti myös runoja. Hänen teksteistään ovat runoilija Toivo Laakso ja kuvataiteilja Raimo Reinikainen koonneet postuumin runokokoelman. 

 

Lisätietoja museonjohtaja Raisa Laurila-Hakulinen puh. 040 571 0729 tai raisa.laurila-hakulinen at hyvinkaa.fi. 

Kuvia lehdistökäyttöön osoitteessa www.hyvinkaa.fi/press.

 

----------------

Raisa Laurila-Hakulinen

museonjohtaja 

Hyvinkään taidemuseo

Hämeenkatu 3 D 05800 HYVINKÄÄ

p. 019 459 4003 tai 040 571 0729

raisa.laurila-hakulinen at hyvinkaa.fi

www.hyvinkaa.fi/taidemuseo

 

 
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta