[Nayttelyposti] Taideyhdistys Ars Nova ry esittäytyy Mikkelin taidemuseossa

Hyvönen Paula Paula.Hyvonen at Mikkeli.fi
Pe 23.Loka. 14:36:58 EET 2007


ARS NOVA RY ? Mikkelin taidemuseo  22.11.2007 - 27.1.2008


Taideyhdistys Ars Nova ry perustettiin Savonlinnassa 6.11. 1967. Vuosi 2007 on siis yhdistyksen 40. toimintavuosi. Yhdistyksen perustamiskokouksen kutsui koolle taiteilija Kalevi Pyykönen, ja muita kiinnostuneita olivat mm. taiteilijat Carl Forsberg, Kalle Lähdesmäki, Leo Syvänen ja edelleen yhdistyksen jäsenenä oleva Paavo Pelvo. Tällä hetkellä jäseniä on 60. Yhdistyksen pitkäaikaisina puheenjohtajina ovat toimineet Carl Forsbergin ohella Kalevi Pyykönen, Paavo Pelvo ja Ensio Onnukka. Tällä hetkellä puheenjohtajana toimii taidemaalari Esa Tuomiranta. 

Yhdistyksen toiminta-alue käsittää Savonlinnan ja sen ympäristökunnat; jäseniä on myös mm. Mikkelin seudulta. Vuosien varrella Ars Nova on ollut mukana aloitteentekijänä monissa merkittävissä kulttuurihankkeissa Savonlinnassa: yhdistys oli merkittävässä roolissa 1970-luvulla Riihisaaren makasiinin muuttamisessa näyttelytiloiksi.

Näyttelytoiminta on yhdistyksen ydin. Joka vuosi toteutetaan jurytetty vuosinäyttely. Ensimmäisen näyttelynsä yhdistys järjesti Savonlinnan kaupunginkirjastossa vuoden 1967 lopuilla. Mikkelin taidemuseossa nyt esillä oleva näyttely on päätös Ars Novan 40-vuotisjuhlavuodelle. Yhdistys on ehtinyt pitää tänä vuonna näyttelyitä Savonlinnan maakuntamuseossa sekä Galleria Putkassa ja Galleria Pinnassa Savonlinnassa. 

Näyttelyn taiteilijat ja teokset on valinnut taidemaalari Pekka Vesterinen (s. 1958) Helsingistä. Ars Nova ry valitsi hänet kuraattoriksi, koska  hänellä on yhteyksiä Savonlinnaan (Savonlinnan taidelukio 1974 - 77) ja savonlinnalaistaiteilijoihin. Vesterinen ei ole valinnut näyttelylle erityistä yhtenäistä teemaa, vaan esillä on kunkin taiteilijan tuoreinta tuotantoa, suurin osa teoksista on tänä vuonna valmistuneita. Näyttely on siis hyvä katsaus Taideyhdistys Ars Nova ry:n tämän hetken taiteeseen.

Näyttelyssä on mukana 13 taiteilijaa: Ritva Kosonen (Savonlinna), Timo Kukkola (Kerimäki), Tuomo Kukkonen (Sulkava), Pirita Lautala (Mikkeli), Anne Pelkonen (Savonlinna), Paavo Pelvo (Savonlinna), Susanna Pälviä (Mäntyharju), Maisa Tikkanen (Punkaharju), Jussi Tukiainen (Kerimäki), Esa Tuomiranta (Punkaharju), Petri Turunen (Kerimäki), Hanna Vahvaselkä (Mikkeli) ja Jarmo Vellonen (Porvoo). 


Lisätietoja 
amanuenssi Paula Hyvönen, puh. (015) 194 2421, paula.hyvonen at mikkeli.fi
www.arsnova.fi


Mikkelin taidemuseo, käyntiosoite Ristimäenkatu 5, postiosoite Hallituskatu 8 E, 50100 Mikkeli. Internet: www.mikkeli.fi/museot E-mail: museot at mikkeli.fi  Museo on avoinna ti-su 10-17, ke 12-19, la 10-13, ma suljettu. Pääsymaksu aikuiset 3 EUR, opiskelijat 2 EUR, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Talvikaudella (loka-huhtikuu) perjantaisin vapaa pääsy. Ryhmille opastuksia arkisin klo 8-17, puh (015) 194 2424, fax (015) 366 161, email museot at mikkeli.fi.Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta