[Nayttelyposti] FLOW: Kirsi-Maria Aho ja Ismo Jokiaho Cafe Artissa 19.11.2007 - 31.01.2008

Ismo Jokiaho ismo.jokiaho at elisanet.fi
Ti 13.Loka. 18:52:09 EET 2007


FLOW

Kirsi-Maria Aho ja Ismo Jokiaho

19.11.2007 alkaen Cafe Artissa!

Café Artissa on näytteillä 19.11. 2007 - 31.1. 2008 välisenä aikana Kirsi-Maria Ahon ja Ismo Jokiahon taidetta. Taiteilijat esittelevät Kirsi-Maria Ahon klassisia öljyvärimaalauksia sekä Ismo Jokiahon itämaisvaikutteisia öljymaalauksia ja sumi-e ( muste) maalauksia. Tämä näyttely on järjestyksessään taiteilijoiden toinen yhteisnäyttely.

Café Art sijaitsee Aurajoen rannalle lähellä Tuomiokirkkoa ja Pääkirjastoa osoitteessa Läntinen Rantakatu 5. Cafe art on avoinna maanantaista perjantaihin kello 11.00-19.00 sekä lauantaisin kello 11.00-16.00. Sunnuntaisin Café Art on suljettu.Näyttelyn taiteilijat:

Kuvataiteilija Kirsi-Maria Aho on vuonna -74 syntynyt turkulainen kuvataiteilija ja graafikko. Aho on syntynyt Turussa, jossa hän yhä asuu ja työskentelee. Haave kuvataiteilijan urasta alkoi kajastaa mielessä 12-vuotiaana, jolloin hän aloitti öljyvärimaalauksen harrastuksena kuvataiteilija Helena Ruusulaakson opastuksella.  

18-vuotiaana K-M Aho lähti Sveitsiin. Suunniteltu työmatka venähti kuitenkin kaikkiaan seitsemän vuoden maailmanmatkailuksi. Sveitsissä asuessaan taiteilija opiskeli öljyvärimaalauksen tekniikkaa taiteilija David Parryn yksityisoppilaana.

Kirsi-Maria Ahon inspiraation lähteinä toimivat matkustelu, musiikki, historia ja luonto. Näistä aiheista erityisesti eläimet inspiroivat häntä maalaamaan näkemäänsä.

Yleisesti ottaen taiteilija pyrkii teoksissaan esittämään hahmoja, jotka kertovat yleisistä inhimillisistä tunteista ja sosiaalisista suhteista. 

Ismo Jokiaho on tamperelainen kuvataiteilija. Jokiaho syntyi vuonna -65 Saarijärvellä keskisuomessa, jonka jälkeen hän onkin maata kiertänyt ja siellä kuljeksinut ristiin rastiin pienestä pitäen. Vuodet 1994 - 2005 jokiaho vietti Turussa, jonka jälkeen hän muutti Tampereelle, missä yhä tänä päivänä elää ja työskentelee.

Jokiaholle kaikenlaiset näkymät, värit ja muodot luovat virikkeitä hänen mieleensä, joista alkaakin hänen kohdallaan nk. merkityksellinen luominen ja saa lopulta fyysisen olomuotonsa, teoksen. Maalaustensa välityksellä taiteilija etsii kokemusta, hetkeä tai olemisen tapaa, jossa yhdistyy kauneuden ja hiljaisuuden kokemus. 

Taiteilijalle maalaaminen on hengitystä. Värien ja muotojen avulla hän koettelee käsityksiänsä olevaisesta. Maalaus tai muu yksittäinen taideteos on eräänlainen orientoitumispiste siinä prosessissa, jossa pyrkimyksenä on nähdä "puussa metsä"! 

Lisätietoja:

Aho: http://personal.inet.fi/taide/ahokir-12/

Jokiaho: http://www.elisanet.fi/ismo.jokiaho/

Cafe Art: puh: 02-2719 000Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta