[Nayttelyposti] Kuohuva muotoilu - Sparkling Design Helsingin Taidehallissa

Sanna Kangasluoma sanna.kangasluoma at taidehalli.fi
Pe 15.Kesä. 14:37:02 EEST 2007


Helsingin Taidehallissa 16.6.–12.8.2007

Kuohuva muotoilu Sparkling Design

Kuohuva muotoilu – Sparkling Design

 

Helsingin Taidehallin tuottamassa kesänäyttelyssä nuoret suomalaiset muotoilijat ja kuvataiteilijat esittelevät tuotantoaan: vaatteita, huonekaluja, teollista muotoilua, graafista suunnittelua, arjen innovatiivisia käyttöesineitä, koruja, valaisimia, erilaisia projekteja tai tempauksia. Kuohuva muotoilu ei ole perinteinen muotoilunäyttely – se rikkoo raja-aitoja, tuo esiin hauskoja ja hulvattomia ideoita, uusia arvoja ja asenteita. 

 

Kuohuva muotoilu – Sparkling Design esittelee nuoria, vielä suurelle yleisölle tuntemattomia suunnittelijoita, jotka työskentelevät liikkuvalla kentällä, kollektiiveissa ja työryhmissä, ja joiden työskentelyyn liittyy uusia termejä - tuunaaminen, stailaaminen, kustomointi, personointi, pimppaaminen... Esiin nousevat myös vakavammat kysymykset muotoilun etiikasta, arvoista ja ekologisesta lähestymistavasta. Monet näyttelyn teoksista on toteutettu kierrätys- tai luonnonmateriaaleista – uusiokäytetyistä pesukoneenrummuista, kuivuneista banaaninkuorista tai kalanpyrstöistä.

 

Näyttely koostuu teemaosastoista Ulkona, Kauneus ja muoti, Koti, Luonto, Kauppa sekä graafisesta ilmeestä vastaavan Bulgaria Groupin tuotantoa esittelevästä omasta tilasta. Esillä on mm. Anteeksi -ryhmän suunnittelemia yksilöllisiä polkupyöriä, Mimosa Palen soitettava sänky, mekko ja korsetti, Maija Louekarin uusimpia kankaita ja vaatteita, Tuija Järvenpään rullalta myytäviä paperisia joulukuusia sekä kierrätysmateriaaleista valmistettuja valaisimia Anna Holopaiselta ja Aki Kotkakselta. Näyttelyinstallaatioiden pohjalta syntyy kirja, joka ilmestyy näyttelyn avautumisen jälkeen kesäkuun lopulla. Näyttelystä toteutetaan myös ulkomaille suunnattu kiertonäyttelyversio.

 

Taidehallin aulassa on myynnissä valikoima näyttelyyn liittyviä tuotteita eri osallistujilta. Näyttelyyn liittyy tapahtumia, jotka ajoittuvat heinä-elokuun vaihteeseen ja leviävät Taidehalllin ulkopuolellekin. Töölönlahdella kelluu 24.7.-5.8. Heidi Lunabban puulämmitteinen Sauna Obscura, joka toimii camera obscuran periaatteen mukaisesti. Sauna on avoinna kaupunkilaisille päivittäin Taidehallin aukioloaikoina. Elokuun alussa 10.8. Taidehallissa pirskahtelee Myymälä 2:n järjestämässä klubi-illassa, jossa esiintyjinä on uusia mielenkiintoisia kokoonpanoja, mm. Katusea, Sound System, Ponytail, Jaakko Eino Kalevi, Amon Düde, sekä Delirious Monkey -vaatemerkin koostama muotinäytös. Ohjelmassa mukana myös Rusakko Independent ja Mimi & The Dancing Bear. Näyttelyn avajaisissa 15.6. performanssin esittää Mimosa Pale ja Forgettes.

 

Näyttelyyn osallistuvat:

Anteeksi - Selina Anttinen, Johanna Hyrkäs, Jussi Kalliopuska, Maippi Ketola, Erika Kovanen, Johannes Nieminen, Vesa Oiva, Pauli Ojala, Anna Oksanen, Johan Olin, Anne Peltola, Tuomas Siitonen, Aamu Song, Janne Suhonen, Mari Talka, Nene Tsuboi, Bulgaria Group - Jesper Bange, Sampo Hänninen, Jarno Luotonen, Juha Murremäki, Katariina Guthwert, Terhi Heino, Liisa Helle-Wlodarczyk, Anna Holopainen, Frida Hultcrantz ja Maija Luutonen, Johanna Hyrkäs, Tuija Asta Järvenpää, Aki Kotkas, Maija Louekari, Heidi Lunabba, Lux, Anssi Mustonen, Myymälä 2, Mimosa Pale, Rinne Niinikoski & Kira Gluschkoff, Jenni Rope, Rusakko Independent, Caroline Slotte, Sohjo, Kristiina Suokas, Kalle Turakka Purhonen, Pauliina Turakka Purhonen.

 

Kuohuva muotoilu – Sparkling Design -yhteistyökumppanit ovat Solteq Oyj ja Olivia/Bonnier Publications. Näyttelyn toteuttamista ovat tukeneet myös Foiltek Oy, Helkama Velox, Kuusakoski Oy, Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus, Marimekko ja Lahden muotoiluinstituutti. Kuohuvana tuoteyhteistyökumppanina näyttelyssä on Beverage Partners Finland Oy.

 

Avoinna: ti, to, pe 11–18, ke 11–20, la–su 12–17. Ma suljettu.

Pääsymaksut: 7/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Saunamaksu: aikuiset 7 € / lapset alle 18-v. 5 €.

Opastukset: keskiviikkoisin klo 16 englanniksi ja klo 18 suomeksi (27.6. alkaen)

 

Taidehallin Studiossa

Pasi Mälkiä: Myrskyn jälkeen

Installaatio

 

Pasi Mälkiä on viimeisimmissä teoksissaan siirtynyt piirtämisestä kohti tilallista työskentelyä. Taidehallin Studiossa esillä olevaa installaatiota voi tarkastella kuin näyttämölle lavastettua tapahtumaa. Dramaattisen käänteen jälkeen jäljelle on jäänyt vain symbolinen maisemantynkä – tietty paikka ja ihmisen jalat, joista nousee hiljalleen savua. 

 

 

 

 

-----------------------------

Sanna Kangasluoma

Tiedotus- ja markkinointivastaava

Press and Marketing

TAIDEHALLI / KUNSTHALLE HELSINKI

Nervanderinkatu 3

FIN-00100 Helsinki

Tel. +358 9 4542 0613

Gsm +358 40 4514772

Fax +358 9 4542 0610

 <mailto:sanna.kangasluoma at taidehalli.fi> sanna.kangasluoma at taidehalli.fi

 <http://www.taidehalli.fi> www.taidehalli.fi

 

 
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta