[Nayttelyposti] Eläköön piirros! -näyttely avautuu Villa Artussa Hyvinkäällä

Salomaa Nina Nina.Salomaa at HYVINKAA.FI
Ti 12.Syys. 12:37:58 EEST 2023


Eläköön piirros! 12.9.-10.11.2023
Lasten ja nuorten taidekeskuksen tuottama piirustusaiheinen näyttely Kulttuuritalo Villa Artun galleriassa Hyvinkään Villatehtaalla, Kankurinkatu 4-6, ovi B 11, 05800 Hyvinkää
Eläköön piirros! on toiminnallinen näyttely, jossa pohditaan, tarkastellaan ja kokeillaan mitä kaikkea piirtäminen voi olla. Näyttelyssä etsitään vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Mitä voi piirtää? Miten voi piirtää? Millä voi piirtää? Mihin voi piirtää?
Näyttelyssä on esillä teoksia Kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta sekä nuorten tekijöiden teoskuvia videoprojisointina Taidekeskuksen Nuori Taide toiminnan ylläpitämältä Taide\Folio-verkkosivustolta (www.nuoritaidefolio.fi). Näyttelyn kaikki teokset on tehty piirtämällä, mutta hyvin eri tavoin. Mukana on teoksia digitaalisista piirustuksista grafiikan vedoksiin. Teoksia yhdistävät myös erilaiset teemat: meri, ateljee, ikkunanäkymiä, jälkiä hiekassa, mustaa valkoisella, värejä väreillä ja viivojen tarinoita.
Eläköön piirros! -näyttelyn toiminnalliset pisteet sopivat kaikenikäisille ja kaikentasoisille piirtäjille. Niissä pääsee kokeilemaan piirtämistä eri tavoin: taululiiduilla erilaisten esineiden pintoihin, akvarellikynillä karttaan, öljypastelleilla lattialla kiemurteleviin käärmemäisiin muotoihin, ikkunaan raaputtamalla, hiekka-animaation keinoin sekä havainnosta piirtämällä. Näyttelyyn voi myös tulla vain katselemaan ja kokemaan viivojen, pintojen, värien ja muotojen rikkautta.
Kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta on teoksia 59 eri ikäiseltä tekijältä. Teokset ovat Hyvinkään kuvataidekoulun piirustustyöpajan oppilaiden, Sofian, Netan, Lempin, Juliannan, Elinan, Mayan, Sofian ja Saanan valitsemia. Taide\Folion taiteilijat ovat Katariina Fortuna, Jenny Idman, Joonas Invenius, Eemeli Katajikko, Niilo Kemppainen, Linnea Laitinen, Anniina Nummela, Emmi Pellinen, Vilma Salminen ja Kuutti Terävä. Jokainen heistä on kirjoittanut näyttelyyn tekstin, jossa pohtii piirtämisen merkitystä itselleen.
Näyttelystä on tehty myös verkkoversio, johon voi tutustua osoitteessa villaarttu.fi.
Näyttely on avoinna ma-to klo 12-19, pe klo 12-15. Huom. syyslomaviikolla 16.-20.10 ma-pe  9-15. Vapaa pääsy. Tervetuloa! Villa Arttu on kaikkien paikka!
Ryhmät voivat varata ajan omatoimiselle Hei me piirretään! -vierailulle. Tarkemmat tiedot omatoimivierailuista, tenavien taideaamuista ja pienten loruhetkistä: villaarttu.fi

Eläköön piirros! -näyttelyyn liittyvää koko perheen tapahtumapäivää vietetään 30.9. klo 10-14 Kulttuuritalo Villa Artussa. Tapahtumapäivän järjestävät yhdessä Villa Artun toimijat, Lasten ja nuorten taidekeskus, Hyvinkään kuvataidekoulu ja Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomi.



terveisin ,
Nina Salomaa
asiakaspalvelusihteeri
p. 050 467 8308

Kulttuuritalo Villa Arttu
Villatehdas, Kankurinkatu 4-6, ovi B11
05800 Hyvinkää



Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta