[Nayttelyposti] Home alone collectiven näyttely avautuu WAMx:ssä perjantaina 15.9.

Lähdeniemi Hanna-Sanni hanna-sanni.lahdeniemi at turku.fi
Ti 12.Syys. 10:48:41 EEST 2023


Hop to Hope: Home alone collective
WAMx 15.9.-3.12.2023

WAMx:ssä avautuu Hop to Hope -näyttelysarjan neljäs osa. Home alone collectiven muodostavat valokuvataiteilijat Adele Hyry (s. 1994) ja Emma Sarpaniemi (s. 1993). Taiteilijaduon yhteistyössä korostuu ystävyyden ja yhteydenpidon merkitys, vilpitön lähestymistapa ja hauskuuttelu. Tärkeässä roolissa ovat säännöllisin väliajoin yhdessä toteutetut muotokuvat ja yhteiskuvat, joiden ideointi kuvaustilanteessa on osa valmista teosta.

Projekti sai alkunsa taiteilijoiden yhteydenpidosta Sarpaniemen ollessa opiskelijavaihdossa Alankomaissa. Siitä asti Home alone collective on kulkenut heidän omien uriensa rinnalla. Näyttelyssä nähtävät teokset on kuvattu vuosien 2016 ja 2022 välillä. Ne ovat välähdyksiä arkipäivästä, kahdesta yhteen kietoutuneesta elämästä sekä ystävyydestä, joka kannattelee vaikeinakin hetkinä. Yhteistyö ja jaettu luottamus antavat myös mahdollisuuden uusien taiteellisten ideoiden testaamiseen.

Osa kuvista on julkaistu myös Home alone collectiven kahdessa omakustanteisessa pienlehdessä zinessä, joihin pääsee tutustumaan näyttelyssä.

Näyttely on osa näyttelysarjaa Hop to Hope, jonka teemana on ystävyys ja usko tulevaisuuteen. Turun museokeskus kutsuu vuosittain kansainvälisen asiantuntijan suunnittelemaan näyttelysarjan WAMx-tilaan. Vuoden 2023 sarja on suunniteltu yhdessä Roos Gortzakin kanssa, joka työskentelee Vleeshal -nykytaidekeskuksen johtajana Alankomaissa. Sarjassa on mukana Alankomaissa ja Suomessa työskenteleviä taiteilijoita: Rory Pilgrim, Mounira Al Solh, Iona Roisin, Home alone collective -ryhmä (Emma Sarpaniemi ja Adele Hyry) sekä Afra Eisma, jonka 15. joulukuuta avautuva näyttely päättää Hop to Hope -näyttelysarjan.

Lisätiedot
Anna Franck, näyttelyamanuenssi
puh. 040 637 1023, anna.franck at turku.fi
Turun museokeskus, Turun kaupungin kulttuurin palvelukokonaisuus

wam.fi<https://www.wam.fi/wam-turun-kaupungin-taidemuseo/museorakennus/uusi-wam>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta