[Nayttelyposti] Hanna Marnon teos Édouard Samettijalka Porin Etelärannan Taideaukiolla

Mirja Ramstedt-Salonen mirja.ramstedt-salonen at pori.fi
Ti 11.Kesä. 14:21:48 EEST 2024


HANNA MARNO: ÉDOUARD SAMETTIJALKA
Taideaukio, Eteläranta, Pori
7.6.-29.9.2024

Édouard Samettijalka on Satakunnan Siikaisissa asuvan Hanna Marnon paikkasidonnainen puuveistos, joka on esillä Porin uudistetun Etelärannan Taideaukiolla. Teos on toteutettu osana Porin taidemuseon uutta KORSI-komissio-ohjelmaa, jonka puitteissa tuotetaan tilausteoksia Satakunnassa asuvilta ja työskenteleviltä taiteilijoilta. Ohjelman päätukija ja yhteistyökumppani on KORSI - Eurajoen Säästöpankkisäätiö.

Édouard Samettijalka -teoksen valmistuksessa on hyödynnetty lahjoitettuja puumateriaaleja ja se on suunniteltu osaksi Porin uudistetun jokirannan maisemaa ja sen tunnelmaa.

”Ajattelen että Édouardin tarina Porissa Kokemäenjoen varrella Etelärannassa on teos siitä mitkä maiseman ainekset yleensä on. Ne eivät koskaan näy itse maisemanäkymässä. Taiteilijan näkökulmasta maisemassa pyritään näyttämään mennyt, preesens ja tulevaisuus siinä koskaan onnistumatta.”

Édouard Samettijalka toimii jatkumona Hanna Marnon työskentelylle, jossa huomio kohdistetaan materiaaleihin sekä erityisesti erilaisiin väriaineisiin. Teoksen värjäämisessä käytetyn samettijalkasienen värispektri on erityisen kattava ja haastaa myös huomioimaan miten erilaisten materiaalien ominaisuudet tulevat osaksi teosta, muuntaen sitä myös ajan mittaan kiinnostavasti.

Marnon työskentelyssä paikallisuus tekemisen eräänlaisena ergonomisena välineenä on tärkeää. Se on paitsi teosten tekemistä niistä materiaaleista, joita on läsnä ja joita kohtaa ympärillä, myös teosten asettamista koettavaksi paikkoihin ja ympäristöihin, jotka ovat lähellä materiaaleja. Édouard Samettijalka teoksen osia hyödynnetään myöhemmin uudestaan osana Siikaisiin suunniteltavaa Puuaarre-teosta.

BIOGRAFIA: Hanna Marno (s.1981, Helsinki) on kuvanveistäjä ja ympäristötaiteilija, joka asuu ja työskentelee Siikaisissa Satakunnassa. Marno on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta, jonka lisäksi hän on tehnyt opintoja Carnegie-Mellon yliopistossa Pittsburghissa Yhdysvalloissa, opiskellut elokuvaa Pittsburgh Filmmakersissä sekä mediataidetta Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän laitoksella. Marnon teoksia on esitetty laajasti gallerioissa ja taidetiloissa Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi Marno on toteuttanut useita julkiseen tilaan tai luontoympäristöön sijoittuneita teoksia. Tänä kesänä Marnon teoksia on nähtävillä myös Mäntän Kuvataideviikoilla.

Lue lisää teoksesta: poriartmuseum.fi<https://outlook.office.com/mail/inbox/id/AAQkAGM1NjVlY2NjLWM4MWItNDhlNi05NmQyLTgzNWZjMGE1NTQwMAAQADcYPLEIR6lDriUPXOHmM4A%3D>

Lisätiedot: Intendentti, näyttelyt, Arttu Merimaa, 044 701 3965 / arttu.merimaa at pori.fi

_____
Mirja Ramstedt-Salonen
Intendentti, yleisötyö/ Head of Public Programmes
Porin kaupungin museopalvelut
Porin taidemuseo/ Pori Art Museum
Porin kaupunki/sivistystoimiala/kulttuuriyksikkö / City of Pori
Add. Eteläranta, 28100 Pori, Finland
+358 44 701 1119
mirja.ramstedt-salonen at pori.fi
facebook.com/Porin-taidemuseo-Pori-Art-Museum
instagram.com/poriartmuseum/




Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta