[Nayttelyposti] Kalevalan päivä. Juhlapäivä Merikeskus Vellamossa!

Puukka Marja marja.puukka at kotka.fi
Ke 21.Helmi. 15:00:17 EET 2024


Kalevalan päivä. Juhlapäivä!
28.2.2024 klo 18-19.30

Kalevalan päivänä Merikeskus Vellamo tulvii musiikkia, tanssia ja tarinoita, kun Venehallissa juhlitaan suomalaista kulttuuria.

Kansanmusiikki ja -tanssi elävät ajassa saaden vivahteita nykypäivän monista musiikkityyleistä, ja muistokirjojen värssyt elähdyttävät lausujien loihtiessa ne eloon. Toivottavasti uudet sukupolvet löytävät näiden perinteistä ammentavien kulttuurimuotojen äärelle!

Ohjelma:

Kylillä kuultua – musiikkia Miehikkälän kyliltä esittelee pelimannimusiikkia 1800-luvun loppupuolelta sekä 1900-luvun alkupuolelta. Juhlassa kuullaan kansanmuusikko Saija Penttilän Miehikkälästä keräämiä unholaan painuneita helmiä sekä tarinoita niiden takaa. Pelimannimusiikki lumoaa uudenlaisina tulkintoina, kun muusikot Saija Penttilä, Aki Hietala, Aino Kinnunen, Aapo Nieminen ja Kata Vuoristo päästetään vauhtiin.

Kokoonpano:
Saija Penttilä – kontrabasso
Aki Hietala – haitarit ja harmooni
Aino Kinnunen – viulu
Aapo Nieminen – kitarat ja mandoliini
Kata Vuoristo – laulu

Kotkan kansantanssijat tuo juhlaan ensiesityksen uudesta kansantanssikokonaisuudesta, jonka koreografian on luonut kouvolalainen kansantanssinopettaja Maiju Laurila.

Teatteriryhmä Kimaran esityksessä Värssyjä ja kansanlauluja kuullaan muistokirjoista poimittuja runoja ja kansanlauluja. Ohjelman on koonnut Leena-Kaisa Kivioja. Esiintyjät: Viola Toikka, Salme Viljanen, Kalevi Laine, Kirsi Sinisalo ja Leena-Kaisa Kivioja. Säestäjänä on Aulis Laasonen, haitari.

Juhla on kaikille avoin ja maksuton, ja se järjestetään Merikeskus Vellamon ja Etelä-Kymenlaakson Kalevalaisten Naisten yhteistyönä. Kalevalaiset Naiset ovat perinteitä rakastavien naisten kulttuurijärjestö, joka elää ajassa kooten yhdessä muiden kulttuuritoimijoiden kanssa eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia ihmisiä laajaksi kulttuuriverkostoksi.

Merikeskus Vellamo on keskiviikkoisin avoinna klo 10-20 ja kaikilla on vapaa pääsy näyttelyihin keskiviikkoiltaisin klo 17-20.

Ystävällisin terveisin ǀ Kind regards,

Marja Puukka
Tiedottaja ǀ Information officer
marja.puukka at kotka.fi<mailto:marja.puukka at kotka.fi> ǀ +358 40 350 0496
Merikeskus Vellamo ǀ Maritime Centre Vellamo
Tornatorintie 99 B, 48100 Kotka, Finland
www.merikeskusvellamo.fi<http://www.merikeskusvellamo.fi/>

Näyttelyt: www.merikeskusvellamo.fi/nayttelyt/<http://www.merikeskusvellamo.fi/nayttelyt/>
Exhibitions: www.merikeskusvellamo.fi/en/exhibitions/<http://www.merikeskusvellamo.fi/en/exhibitions/>

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta