[Nayttelyposti] Näyttely Syrjän veljesten suosikkikirjoista – Kirsi Kunnaksen 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumia Pukstaavissa

Kallio Jenna jenna.kallio at pukstaavi.fi
Ti 2.Huhti. 10:06:17 EEST 2024


Näyttely Syrjän veljesten suosikkikirjoista – Kirsi Kunnaksen 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumia Pukstaavissa

Runoilija Kirsi Kunnaksen syntymän 100-vuotisjuhlan kunniaksi Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi kutsuu juhlimaan erilaisten tapahtumien merkeissä. Huhtikuussa avautuvassa pienoisnäyttelyssä on esillä Kirsi Kunnaksen ja kirjailija Jaakko Syrjän poikien, Mikko Syrjän ja Martti Syrjän suosikkikirjoja. Eppu Normaali -yhtyeestä tunnetut muusikkoveljekset ovat valinneet kiinnostavimpia ja eniten vaikuttaneita kirjoja omasta lapsuudestaan, nuoruudestaan sekä aikuisiältään.

- Syrjän veljekset tunnetaan taitavista lyriikoistaan, mutta se, minkälaista kirjallisuutta he ovat lukeneet, kiinnosti meitä, kertoo museon amanuenssi Emilia Heikkilä.

Pienoisnäyttely on nähtävillä 3.4.–28.9.2024 Pukstaavin päänäyttelyn ”Inkunaabelista sähkökirjaan” yhteydessä.


Kulttuuritorstain vieraaksi Kunnaksen elämäkerran kirjoittaja Leena Kirstinä

Kulttuuritorstain vieraaksi saapuu 11.4. kirjallisuuden professori (emerita), Kirsi Kunnaksen ystävä ja elämäkerran kirjoittaja Leena Kirstinä. Illan aikana kuullaan kiinnostavia tarinoita Kunnaksen elämästä ja teoksista. Miten Kirsi Kunnaksesta tuli runoilija? Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se järjestetään Pukstaavin tapahtumasalissa klo 18–19. Tapahtumaa voi seurata myös Facebook Liven kautta.

Kevään ajan Pukstaavi kerää Kunnaksen kirjoihin liittyviä lukumuistoja. Mikä Kirsi Kunnaksen runo tai kirja on jäänyt sinun mieleesi? Mikä teki tästä lukukokemuksesta erityisen? Oman lukukokemuksesi voit käydä jakamassa 31.5.2024 saakka osoitteessa https://lukukokemus.fi . Tarinat tallennetaan osaksi Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin kokoelmia. Keruu toteutetaan yhteistyössä Kirsi Kunnas 100 -juhlavuoden hankkeen kanssa, jota koordinoi Kulttuurikeskus PiiPoo. Lisätietoa hankkeesta löytyy osoitteesta https://www.kirsikunnas100.fi<https://www.kirsikunnas100.fi/> .

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi sijaitsee perinteikkäässä Bäckmanin talossa Sastamalan Kirjakorttelissa.

Lisätietoa:

Amanuenssi Emilia Heikkilä
Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi
puh. 050 313 1408
emilia.heikkila at pukstaavi.fi<mailto:emilia.heikkila at pukstaavi.fi>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta