[Nayttelyposti] Yhdessä toimien vaikutamme! – ruokaturva ilmastokriisin sydämessä 15.11.2023-25.2.2024

Ilona Niinikangas ilona.niinikangas at helinamuseo.fi
Ti 14.Loka. 11:10:22 EET 2023


Yhdessä toimien vaikutamme! – ruokaturva ilmastokriisin sydämessä  -näyttely 15.11.2023-25.2.2024. Helinä Rautavaaran museo, Espoo


Samaan aikaan, kun maailman johtajat valmistautuvat COP28:een, suurimpaan vuosittaiseen ilmastotoimia käsittelevään maailmanlaajuiseen kokoukseen, avaamme Helinä Rautavaaran museossa näyttelyn Ruokaturva ilmastokriisin sydämessä.

Ilmastokriisi ei ole enää vain tulevaisuuden uhkakuva. Se on todellisuutta eri puolilla maailmaa. Lähes puolet maailman väestöstä asuu alueilla, missä ilmastonmuutos vaikuttaa jokapäiväiseen elämään. Sään ääri-ilmiöt ovat yksi merkittävimmistä syistä ruokaturvan heikkenemisen taustalla.
Näyttelyssä esitellään tapoja, joilla Maailman ruokaohjelma (WFP) ja sen yhteistyökumppanit vastaavat kriiseihin ja pyrkivät ennaltaehkäisemään niitä. Erilaisilla innovatiivisilla keinoilla pyritään tukemaan ruoan puutteesta kärsiviä ihmisiä ilmastokriisin aiheuttamiin muutoksiin valmistautumisessa, niihin reagoimisessa sekä niistä toipumisessa. Äänessä ovat ilmastokriisin seurausten kanssa päivittäin kamppailevat ihmiset.

Keskiviikkona 15.11. kello 16 museolla kuullaan puheenvuoroja ilmastonmuutoksen vaikutuksesta ruokaturvaan:

Geokestävä kehityspolitiikka on Suomen ja suomalaisten etu/ Titta Maja-Luoto osastopäälikkö, ulkoministeriö

How World Food Programme fights hunger through climate action/ Andreas Hansen Pohjoismaiden toimiston johtaja, Maailman ruokaohjelma (WFP) (puheenvuoro englanniksi)
Ruoka ja ilmasto: yhteenkietoutuneet kriisit ja niiden ratkaisut/ Jenni Kauppila Vaikuttamistyön vastaava, YK-liitto

Näyttelyn alkuperäisen englanninkielisen version on tuottanut Maailman ruokaohjelman (WFP:n) Pohjoismaiden toimisto, ja sen muokkaamisesta ja esittämisestä Suomessa vastaa YK-liitto. Näyttely on toteutettu ulkoministeriön tuella.

Helinä Rautavaaran museo
Kauppakeskus Entresse, Siltakatu 11
02770 Espoo
Avoinna tiistaista sunnuntaihin. Vapaa pääsy!
www.helinamuseo.fi<http://www.helinamuseo.fi>


Lisätietoja: Museonjohtaja Ilona Niinikangas, ilona.niinikangas at helinamuseo.fi[signature_2664834221]

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta