[Nayttelyposti] Porin taidemuseo avaa ensimmäisen virtuaalinäyttelynsä Digimuseossa

Mirja Ramstedt-Salonen mirja.ramstedt-salonen at pori.fi
Pe 31.Maalis. 10:20:37 EEST 2023


Porin taidemuseo uuden äärellä – Porin kaupungin taidekokoelmaa esillä virtuaalinäyttelyssä



Porin taidemuseo avaa ensimmäisen virtuaalinäyttelynsä Digimuseossa 31.3.

Katseiden välissä -näyttely tuo viisikymmentä Porin kaupungin taidekokoelmaan kuuluvaa teosta suuren yleisön koettaviksi maksutta. Taidenäyttelyn voi myös kokonaisuudessaan kuunnella. Katseiden välissä -näyttelyyn voi tutustua osoitteessa digimuseo<https://digimuseo.fi/nayttelyt/katseiden-valissa/>.fi



Katseiden välissä -näyttelyn kokija tuntee astuvansa sisälle Porin taidemuseon suureen näyttelytilaan Halliin avatessaan virtuaalinäyttelyn oven. Näyttelyssä voi tutustua Porin kaupungin kokoelman kotimaiseen taiteeseen 1800-luvun lopulta nykypäivään. Se nostaa esiin uudempia kokoelmahankintoja, harvemmin yleisölle esiteltyjä teoksia ja poimintoja kokoelman vanhemman taiteen kokonaisuudesta. Näyttely tarjoaa syventävää tietoa taiteilijoista ja teoksista sekä erilaisia lähestymistapoja taiteen kokemiseen. Sisältöjä voi myös kuunnella ja taideteoksiin tutustua kuvailutulkattuina.



Viisi teemaa johdattaa näyttelykokemusta
 

Katseiden välissä -näyttely johdattaa pohtimaan erilaisia näkökulmia taiteen tekemiseen, katsomiseen ja kokemiseen viiden teeman kautta: Jotakin minussa, Salattu maailma, Muisto eletystä, Pintaa syvemmältä ja Kokemus tilasta.


”Näyttelyn tavoitteena on tuoda Porin kaupungin omaa, kiinnostavaa taidekokoelmaa kaikkien nähtäville. Erityisen tärkeä lähtökohta näyttelyn suunnittelussa on ollut saavutettavuus. Olemme halunneet mahdollistaa taiteen kokemisen myös niille, jotka tarvitsevat siihen tukea. Arvokas osa työryhmää ovat olleet eri alojen ammattilaiset kuten Suomen johtava kuvailutulkki Anu Aaltonen”, kertovat näyttelyn kuraattorit Jasmin Lehtiniemi ja Mirja Ramstedt-Salonen innostuneina.



Pedagogisen sisällön edelläkävijä



Katseiden välissä on ensimmäinen Digimuseon näyttely, jossa pedagogisella sisällöllä on oma erityinen tilansa. Tutki, tee ja opi -tila tarjoaa innostavia tehtäviä omaan tekemiseen.

“Tehtävät on jaoteltu ikäryhmittäin alakouluun, yläkouluun, varhaiskasvatukselle ja erityisryhmille. Jokaisen ikäryhmän tehtävät avautuvat näyttelyn viiden teeman kautta ja kaikkien teemojen tehtävät jakautuvat kolmeen eri tehtävätyyppiin: keskustelu-, tutkimus- ja taidetehtävät. Kannustan erityisesti opettajia tutustumaan näyttelyyn ja hyödyntämään sen runsasta ja monipuolista opetusmateriaalia”, sanoo pedagogisesta osuudesta vastannut museolehtori Ilona Juntura.





Näyttelyn taiteilijat:  
Elin Danielson-Gambogi, Jan Eerala, Aarne Elomaa, Susanne Gottberg, Marjatta Hanhijoki, Heikki Hautala, Illusia Juvani, Anja Karkku-Hohti, Tero Kiiskinen, Kaisu Koivisto, Juuso Leppälä, Juhani Linnovaara, Eila Minkkinen, Frida Moukulainen, Sari Moilala, Otto Mäkilä, Alpo Nummelin, Paul Osipow, Niko Palokangas, Eeva Peura, Samu Raatikainen, Taneli Stenberg, Matti Tainio, Juhani Tarna, Immo Tuominen, Jenni Yppärilä 



Näyttelyn työryhmä: 
Kuraattorit: Jasmin Lehtiniemi ja Mirja Ramstedt-Salonen, Porin taidemuseo 
Pedagoginen sisältö: Ilona Juntura, Porin taidemuseo 
Graafinen suunnittelu: Kati Kunnas-Holmström ja Simo Rissanen, Porin taidemuseo 
Teosten kuvailutulkkaus: Anu Aaltonen ja Helena Ryti 
Kuvailutulkkauskonsultti: Jarkko Lauri 
Lukijat: Anu Aaltonen ja Leena Reikko 
Äänitys: Artlab, Helsinki ja Jarkko Montonen, Porin Videotuki  
Yhteistyössä: Digimuseo



Lisätiedot näyttelystä:

Mirja Ramstedt-Salonen, mirja.ramstedt-salonen at pori.fi, 044 701 1119 sekä

Jasmin Lehtiniemi, jasmin.lehtiniemi at pori.fi, 044 701 1089. 




_____
Mirja Ramstedt-Salonen
Intendentti, yleisötyö/ Head of Public Programmes
Porin kaupungin museopalvelut
Porin taidemuseo/ Pori Art Museum
Porin kaupunki/sivistystoimiala/kulttuuriyksikkö / City of Pori
Add. Eteläranta, 28100 Pori, Finland
+358 44 701 1119
mirja.ramstedt-salonen at pori.fi
facebook.com/Porin-taidemuseo-Pori-Art-Museum
instagram.com/poriartmuseum/




Lisätietoja postituslistasta Nayttelyposti