[Nayttelyposti] Ateneum: Albert Edelfelt -näyttely palaa kotiin Pariisista ja Göteborgista

Anna Kari Anna.Kari at ateneum.fi
Ti 14.Maalis. 11:41:16 EET 2023


Albert Edelfelt -näyttely palaa kotiin Pariisista ja Göteborgista

Albert Edelfeltin (1854-1905) näyttely nähdään Ateneumin taidemuseossa 5.5.-17.9.2023. Kattava näyttely tarkastelee Suomen tunnetuimpiin ja rakastetuimpiin kuuluvan taiteilijan koko uraa. Edelfelt oli kansainvälinen vaikuttaja, joka toimi tienraivaajana sekä yhteyksien luojana myöhemmille suomalaistaiteilijoille erityisesti Pariisissa. Näyttelyn ennakkoliput tulevat myyntiin 14. maaliskuuta.

Näyttely esittelee muotokuvia taiteilijan perheenjäsenistä, ajan merkkihenkilöistä ja taiteilijakollegoista. Esille saadaan maisemia ja näkymiä Pariisista sekä kuvauksia Edelfeltin matkoilta Etelä-Ranskasta, Italiasta ja Espanjasta. Hän maalasi kotoisia maisemia Porvoossa ja huvilallaan Haikossa sekä Helsingissä. Mukana ovat monet rakastetut teokset, joita pidetään suomalaisten kansallisaarteina, kuten Leikkiviä poikia rannalla (1884), Pariisin Luxembourgin puistossa (1887), Ruokolahden eukkoja kirkonmäellä (1887) ja Lapsen ruumissaatto (1879).

Ennen Ateneumia taiteilijan vientinäyttely on ollut esillä Petit Palais’ssa Pariisissa ja Göteborgin taidemuseossa vuosina 2022-2023. Näyttelyn kuraattoreita ovat Ateneumin amanuenssit Anne-Maria Pennonen ja Hanne Selkokari.

Lue koko tiedote Ateneumin sivuilla: https://ateneum.fi/uutiset/albert-edelfelt-nayttely-palaa-kotiin-pariisista-ja-goteborgista

Lue lisää ennakkolippujen ostamisesta: https://ateneum.fi/uutiset/ennakkoliput/



Lisätietoja postituslistasta Nayttelyposti