[Nayttelyposti] Vuokraa näyttely!

Kallio Jenna jenna.kallio at pukstaavi.fi
Ma 12.Kesä. 10:09:18 EEST 2023


Vuokraa näyttely!





Sastamalan Kirjakorttelin museoilla on nyt lainattavissa kaksi kiinnostavaa kiertonäyttelyä. Tutustu näyttelyihin alta!





Alushameita, hajusuolaa ja tonttuja - Pekka Vuori lastenkirjakuvittajana


Näyttelyssä seikkaillaan kirjailija-kuvittaja Pekka Vuoren (s. 1935) lastenkirjojen maailmassa. Vuori on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran graafikkona ja kuvittajana. Hän on kirjoittanut ja kuvittanut muun muassa 11 lastenkirjaa. Tunnetuimpia niistä ovat palkitut teokset Kadonneet alushameet (Otava 1987) sekä Korvatunturi (Otava 1999). Näyttelyssä Vuori kertoo, kuinka hänen kuvansa syntyvät ja mistä muodostuu kuvien sadullisuus.

Näyttely koostuu värikkäistä kehystetyistä kuvitusoriginaaleista. Lisäksi näyttelyyn kuuluvat tekstiplanssit, kolme lattialle sijoitettavaa kuvasuurrennosta, iso maisematuloste ja pedagoginen paketti. Lainaaja voi koota osista haluamansa näyttelykokonaisuuden. Kiertonäyttelyn kohderyhmänä ovat erityisesti lapset ja nuoret, mutta näyttely soveltuu kaikenikäisille.

Tutustu tilaajan pakettiin: https://www.pukstaavi.fi/nayttelyt/alushameita-hajusuolaa-ja-tonttuja-pekka-vuori-lastenkirjakuvittajana/


Näyttelyn ovat tuottaneet Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Suomen Kirjainstituutti.



Lisätiedot ja varaukset:

Emilia Heikkilä

emilia.heikkila at pukstaavi.fi<mailto:emilia.heikkila at pukstaavi.fi>

050 313 1408





Siun ja miun - Viipurin läänin Pyhäjärvi



Näyttely kuljettaa 1900-luvun alkuun, Viipurin läänin Pyhäjärven maisemiin Karjalan kannakselle. Näyttely kertoo elämästä Karjalassa viime vuosisadan alusta aina sotavuosien käännekohtiin saakka. Se johdattaa eläytymään evakkomatkojen vaiheisiin ja siirtolaisten asettumiseen uusille seuduille.



Näyttely käsittelee teemoja, jotka ovat nykyaikana hyvin ajankohtaisia muillekin kuin karjalaisten jälkeläisille. Viime sotien jälkeen nykyisen Sastamalan alueelle asutettiin siirtolaisia erityisesti Vpl. Pyhäjärveltä. Sastamalan seudun museo tallentaa Pyhäjärvi-kokoelmaansa alueen kulttuurihistoriaa.



Kiertonäyttely koostuu museoesineistä teksteineen, roll-upeista sekä pelaamisen ja muistojen kautta aihetta syventävästä museosalkusta. Hinta riippuu vuokra-ajan pituudesta. Tutustu tilaajan pakettiin: https://www.pukstaavi.fi/nayttelyt/siun-ja-miun-viipurin-laanin-pyhajarvi/





Lisätiedot ja varaukset:

Emma Kurki

emma.kurki at pukstaavi.fi<mailto:emma.kurki at pukstaavi.fi>

050 313 1416



Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta