[Nayttelyposti] Aleksandra Lemken valokuvanäyttely avautuu Brinkkalan galleriassa 20. tammikuuta

Lähdeniemi Hanna-Sanni hanna-sanni.lahdeniemi at turku.fi
Ti 17.Tammi. 10:00:19 EET 2023


Aleksandra Lemken valokuvanäyttely avautuu Brinkkalan galleriassa 20. tammikuuta
Aleksandra Lemken Meistä -valokuvanäyttelyn tavoitteena on lisätä etnisiin vähemmistöihin kuuluvien ja rodullistettujen sateenkaari-ihmisten näkyvyyttä Suomessa. Näyttelyn avulla halutaan herättää sekä etnisiä että sateenkaarevia vähemmistöjä pohtimaan monimuotoisuutta yhteisöjen sisällä.
Suomessa asuu, elää, opiskelee ja työskentelee rodullistettuja sateenkaari-ihmisiä, joilla on oikeus tulla kuulluksi, nähdyksi ja kohdatuksi yhdenvertaisesti yhteiskunnassamme. Näyttelyssä valokuvien mallit ottavat haltuun yhteiskunnasta tilaa, joka kuuluu myös heille. Valokuvat näyttävät ihmiset sellaisina kuin he haluavat tulla nähdyksi antaen heille mahdollisuuden tuoda esiin omat todelliset tunteensa sekä samalla vahvistaa tarinaa siitä, että moninaisuus on ihmisyyttä yhdistävä tekijä.
Näyttely korostaa intersektionaalisen näkökulman tärkeyttä rasisminvastaisessa ja hyviä väestösuhteita edistävässä työssä ja kannustaa laajempaa yleisöä keskustelemaan vähemmistöjen kokemasta syrjinnästä sekä tiedostamaan mitä syrjintä uhreissa aiheuttaa. Näyttelyn kautta halutaan edistää vastakkainasettelujen purkamista - ihmisillä voi olla monenlaisia identiteettejä ja yhdenvertaisuus tulisi olla tavoitteena taustoista riippumatta.
Meistä-näyttelyn ovat toteuttaneet Seta, Etelä-Suomen Etno, Helsinki Pride -yhteisö ja Helsingin kaupunki ja se on ollut aiemmin esillä useissa kaupungeissa Suomessa ja ulkomailla.
Valokuvaaja Aleksandra Lemke
Aleksandra Lemke (s. 1989) on puolalaistaustainen vantaalainen ammattilaisvalokuvaaja, joka on erikoistunut muotokuva- ja muotivalokuviin. Ihmiset, vaatteet, paikat ja luonnonvalo toimivat hänen inspiraationsa lähteinä.
Korkea työmoraali saa Aleksandran vaatimaan täydellisyyttä sekä itseltään että valokuviltaan. Valokuvista katsojalle huokuukin laatu, tyylikkyys, luonnollinen kauneus ja tietynlainen aitous, jotka kuvastavat aina todellisia tunteita. Aleksandran lempeä luonne mahdollistaa työskentelytavan, joka on mallin näkökulmasta sekä mutkaton että ammattimainen. Aleksandra onnistuu vangitsemaan kuviinsa hetkiä, joista kuvattavan persoona välittyy katsojalle vailla minkäänlaisia ennakko-olettamuksia.
Aleksandra Lemke: Meistä
Brinkkalan galleria 20.1.-19.3.2023

Avoinna ti-su klo 10-18. Galleriaan on vapaa pääsy. Galleriatila ei ole esteetön.
Brinkkalan galleria, Vanha Suurtori 3, Turku. Puh. 040 661 4778.

Lisätiedot
Eveliina Tammi, näyttelysihteeri
puh. 040 544 2905, eveliina.tammi at turku.fi<mailto:eveliina.tammi at turku.fi>
Turun museokeskus, Turun kaupungin vapaa-ajan palvelukokonaisuus

turku.fi/brinkkala
turku.fi/museo


Lisätietoja postituslistasta Nayttelyposti