[Nayttelyposti] Hop to Hope -näyttelysarjan ja koko WAMX-näyttelyohjelmiston päättää 15.12. avautuva alankomaalaisen kuvataiteilija Afra Eisman näyttely

Lähdeniemi Hanna-Sanni hanna-sanni.lahdeniemi at turku.fi
Ma 11.Joulu. 10:19:13 EET 2023


Hop to Hope -näyttelysarjan ja koko WAMX-näyttelyohjelmiston päättää 15.12. avautuva alankomaalaisen kuvataiteilija Afra Eisman näyttely

WAMX-näyttelyohjelmiston päättävä kuvataiteilija Afra Eisma luo suurista kuvakudoksista ja värikkäästä keramiikasta mukaansatempaavia installaatioita, joissa hän käyttää tekstiili- ja keramiikkataiteen tekniikoita uudella tavalla.

Eisma kertoo teoksillaan henkilökohtaisia tarinoita, inspiraationlähteenä hänellä ovat mielikuvitusystävät ja hän yhdistää aistillisuuden kepeyteen. Eisma käyttää värejä ja leikkisyyttä käsitellessään synkkiä tunteita ja kokemuksia antaen tilaa moniselitteisyydelle ja pohdinnalle sekä vaikeillekin tunteille kuten vihalle. Taiteellisen työskentelyn ohella Eisma osallistuu ja ottaa aktiivisesti kantaa yhteiskunnallisiin teemoihin ja ongelmiin.

Afra Eisma (s. 1993) asuu ja työskentelee Haagissa ja Amsterdamissa. Eisma on pitänyt useita soolonäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin ympäri maailmaa, muun muassa The Tetleyssä, Leedsissä Iso-Britanniassa (2023), Kiran Nadarin taidemuseossa, Delhissä, Intiassa (2023), Fundació Joan Miróssa, Barcelonassa, Espanjassa (2023) ja Kyushun keramiikkamuseossa, Aritassa, Japanissa (2022).

Eisman näyttely on viimeinen osa Hop to Hope -näyttelysarjaa, jonka teemana on ystävyys ja usko tulevaisuuteen. Turun museokeskus on kutsunut vuosittain kansainvälisen asiantuntijan suunnittelemaan näyttelysarjan WAMX-tilaan. WAMX-ohjelmiston päättävä vuoden 2023 näyttelysarja on suunniteltu yhdessä Vleeshal-nykytaidekeskuksen johtajana Alankomaissa työskentelevän Roos Gortzakin kanssa. Sarjassa on ollut mukana Alankomaissa ja Suomessa työskenteleviä taiteilijoita: Rory Pilgrim, Mounira Al Solh, Iona Roisin, Home alone collective -ryhmä (Emma Sarpaniemi ja Adele Hyry) sekä Afra Eisma.

WAMX
Hop to Hope: Afra Eisma 15.12.2023-3.3.2024.

WAM Turun kaupungin taidemuseo, Itäinen Rantakatu 38, Turku.
wam.fiLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta