[Nayttelyposti] Sinkan Pride-etkot: Queer + Crip -teemaopastus

Saarhelo Marianna marianna.saarhelo at kerava.fi
Ma 7.Elo. 16:45:25 EEST 2023


Sinkassa vietetään Pride-etkoja Queer + Crip -teemaopastuksen merkeissä – ilmoittaudu mukaan!

Taide- ja museokeskus Sinkassa Keravalla järjestetään lauantaina 12.8. klo 15-16.30 Queer + Crip -teemaopastus, jossa tutustutaan Rosa Loyn ja Neo Rauchin teoksiin muun muassa sukupuolen ja vammaisuuden näkökulmista. Queer + Crip -teemaopastuksella kierrellään yhdessä näyttelyä ja lähestytään sen teoksia tavoilla, jotka haastavat normatiivisia käsityksiä maailmasta.
Keskustelevan ja osallistavan opastuksen aikana harjoitellaan katsomaan ja kysymään muun muassa sukupuolta, seksuaalisuutta, vammaisuutta, sairautta, toimijuutta sekä identiteettiä. Millä tavalla sinä katsot? Mistä omat näkökulmamme kumpuavat? Miten näyttelyn sisällöt avautuvat queeristä ja cripistä näkökulmasta?
Opastukselle ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet. Kierros sopii kaikille, jotka haluavat haastaa katsomisen ja ajattelun tapojaan.
Teemaopastuksen vetävät feministiseen pedagogiikkaan perehtyneet kuvataidepedagogit Kaura Raudaskoski ja Jemina Vainikka Lindholm, jotka ovat erityisen kiinnostuneita pohtimaan queerfeminismiin, rampateoriaan ja kriittiseen vammaistutkimukseen liittyviä ilmiöitä.

Varmista paikkasi opastukselle ilmoittautumalla etukäteen: sinkka at kerava.fi<mailto:sinkka at kerava.fi> Opastus sisältyy pääsylipun hintaan. Alle 18-vuotiaille ja työttömille vapaa pääsy. Muut museovieraat 5-8 euroa. Sinkassa käy Museokortti ja Smartum.

Lisätietoa kierroksesta: tapahtumat.kerava.fi<https://tapahtumat.kerava.fi/fi-FI/page/64a6889cfe282061999afd3f>
Lisätietoa saavutettavuudesta: Saapuminen ja esteettömyys<https://www.sinkka.fi/tule-sinkkaan/saapuminen-ja-esteettomyys/>
Teemaopastus Sinkassa on osa Keski-Uudenmaan Priden tapahtumatarjontaa. Kaikille avoimen opastuksen lisäksi ArcoKerava järjestää oman teemaopastuksen nuorille. Keski-Uudenmaan Pride on iloinen ja hyväntahtoinen kaiken kansan ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, joka järjestetään Keravalla 26.8.2023. Priden ennakko-ohjelmaa järjestetään elokuun aikana ja erityisesti viikolla 34.

Nähdään Sinkassa! 😊


[cid:image001.png at 01D9C94E.8FCB07A0]
SAARHELO NANNA
Museolehtori
p. 040 318 3436 | marianna.saarhelo at kerava.fi<mailto:marianna.saarhelo at kerava.fi>

Keravan kaupunki | Taide- ja museokeskus Sinkka
Kultasepänkatu 2, 04250 KERAVA


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta