[Nayttelyposti] Kirja pelastaa! – Pukstaavin uutuusnäyttely

Kallio Jenna jenna.kallio at pukstaavi.fi
Ke 19.Huhti. 13:59:37 EEST 2023


Pukstaavin kevään avaa uutuusnäyttely ja uudistunut Kahvila Pukstaavi

Sastamalan Kirjakorttelissa sijaitseva Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi vie jälleen kävijän odottamattomalla tavalla kirjojen maailmaan. Pako museosta III – Kirja pelastaa! on Pukstaavin uusi pakohuonemuotoinen näyttely, jossa kävijä heittäytyy kirjojen pelastettavaksi. Pelissä leikitellään ajankohtaisilla, mutta myös tärkeillä ajatuksilla: Onko kirjoilla merkitystä? Mihin lukutaitoa ja kirjoja tarvitaan? Minkälainen olisi maailma ilman kirjoja? 

Pakohuone on suunniteltu yhteistyössä sastamalalaisen pakohuoneyrityksen Pakeneman yrittäjän Mikko Viitamaan kanssa. Pelistä löytyy kaksi eri vaikeustasoa, jonka ansiosta se sopii kaikenikäisille museovieraille.  Pakohuonetta on mahdollista pelata suomen, ruotsin sekä englannin kielellä.

”Pakohuonemuotoinen näyttely tarjoaa paitsi tietoa kirjoista ja kirjakulttuurista myös hauskan hetken yhdessä koululuokan tai kaveriporukan kanssa. Yhdessä pelaaminen tuo museovierailulle aivan uudenlaista elämyksellisyyttä!”, museoamanuenssi Emilia Heikkilä kertoo.

Pako museosta III – Kirja pelastaa! on avoinna 21.4.2023–31.12.2024 Suomalaisen kirjan museossa, Sastamalassa. Pakohuone sisältyy museokäynnin hintaan, eli alle 18-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Huoneeseen mennään 2–6 henkilön ryhmissä. Alle 9-vuotiaille pakohuonetta suositellaan yhdessä aikuisen kanssa.


Uudistunut Kahvila Pukstaavi avaa ovensa 21.4.2023!

Kahvila Pukstaavi avaa ovensa asiakkaille pe 21.4. Uudistuneen kahvilan yrittäjänä toimii nokialainen Maiju Pyykkö.

”Uusi näyttely ja uudistunut kahvila täydentävät hienosti Kirjakorttelin palveluja ja elämyksiä. Maijun ideat Kahvila Pukstaavin ilmeestä ja toiminnasta soljahtivat heti toiveisiimme. Perjantaina avautuva kahvila kunnioittaa Pukstaavin ainutlaatuista miljöötä ja tunnelmaa.  Odotamme kovasti kesää 2023,” museonjohtaja Marja Hänninen-Tolvi kertoo.

Uudistunut kahvila lupaa hemmottelevansa asiakkaitaan muun muassa erikoiskahveilla, leivonnaisilla, täytetyillä artesaanileivillä sekä vohvelimenulla.

”Haluamme tarjota perinteisten museokahvilatuotteiden lisäksi myös uudenlaisia herkkuja modernilla twistillä. Kesäkaudella erilaiset kylmät juomat kuten jääkahvit ja Italian soodat ovat tällä hetkellä trendikkäitä ja suosittuja, ja nyt tuommekin ne Kahvila Pukstaavin valikoimiin”, Maiju Pyykkö kuvailee.

Kirjakorttelin museot ja Kahvila Pukstaavi tarjoavat kevään aikana yleisölle erilaisia tapahtumia. Vappupäivänä 1.5. voi piipahtaa Pukstaavissa ja herkutella museokahvilassa sekä viettää hauska pelihetki uudessa pakohuoneessa. Lauantaina 20.5. museoissa vietetään Koko perheen karnevaaleja, jolloin luvassa on monipuolista ohjelmaa lapsille ja nuorille.

 

Lisätietoja:


Emilia Heikkilä
amanuenssi
mailto:emilia.heikkila at pukstaavi.fi
050 313 1408
(Näyttelyt)

Marja Hänninen-Tolvi
museonjohtaja
mailto:marja.hanninen-tolvi at pukstaavi.fi 
050 313 1414



Lisätietoja postituslistasta Nayttelyposti