[Nayttelyposti] Kuvataiteilija Hinni Huttusen Another Real Sphere -näyttely avautuu yleisölle lauantaina 1.10.2022 Mikkelin taidemuseossa!

Pesari Riina riina.pesari at sivistys.mikkeli.fi
Ti 20.Syys. 14:49:33 EEST 2022


Another Real Sphere – Hinni Huttunen Mikkelin taidemuseossa 1.10.2022 –22.1.2023

Kuvataiteilija Hinni Huttunen käsittelee taiteessaan identiteettiin liittyviä teemoja, kuten kehollisia normeja ja queeriutta. Huttunen käyttää queer-käsitettä taiteellisen toiminnan yhteydessä kuvaamaan teosten näkökulmaa, joka suhtautuu kriittisesti erilaisiin yhteiskunnan sääntöihin, kuten heteronomatiivisuuteen ja sukupuolitettuihin sosiaalisiin rakennelmiin, kuten kauneusihanteisiin. Taiteilija kertoo usein miettivänsä työskennellessään, kenelle hän teoksia tekee ja kuka tulee niiden äärellä iloiseksi ja keitä teokset koskettavat. Huttunen työskentelee pääasiassa omakuvien parissa ja esiintyy itse teoksissaan, sillä hän kokee sen helpoksi, hard-coreksi ja välittömäksi.

Mikkelin taidemuseossa lokakuussa avautuva näyttely, Another Real Sphere kertoo suurista aiheista kuten rakkaudesta, mutta myös raskaista ja kevyistäkin, esimerkiksi pimeydestä, treffeistä, mielikuvituslemmikeistä, kummituksista, kotikaupungeista, lihavuudesta, verisistä kyyneleistä ja syljestä, yksinäisyydestä, loputtoman nolouden ihanuudesta ja liioittelusta. Näyttelyn teokset muodostavat uuden ulottuvuuden, eräänlaisen hypertodellisuuden, joka syntyy, kun keskitytään vain tärkeisiin asioihin. Teosten tunnelmat liikkuvat epävarmuuden sekä liiallisen itsevarmuuden rajapinnoilla kysyen tavoitellaanko teoksissa rehellisyyttä vai tunteiden täydellistä liioittelua. Näyttely koostuu video- ja valokuvateoksista vuosilta 2014–2022.

Hinni Huttunen (s. 1990, Pieksämäki) on kuvataiteilija, joka työskentelee videon ja valokuvan parissa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi (AMK) Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2014 ja kuvataiteen maisteriksi Tukholman Kungliga Konsthögskolanista vuonna 2018. Huttunen asuu ja työskentelee Tukholmassa. Mikkelin taidemuseon näyttely on Hinni Huttusen ensimmäinen yksityisnäyttely taidemuseossa.

Taiteellista työskentelyä ja näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Taiteen edistämiskeskuksen Etelä-Savon taidetoimikunta.

Lisätietoja:
Kuvataiteilija Hinni Huttunen, hinni.huttunen at gmail.com, https://www.hinnihuttunen.com/, www.instagram.com/innih
Amanuenssi Paula Hyvönen, Mikkelin taidemuseo, paula.hyvonen at sivistys.mikkeli.fi, puh. 040 129 4957

_______________________________________________________________

Mikkelin taidemuseo, Maaherrankatu 18–20, 50100 Mikkeli, kauppakeskus Akseli, 2. krs. Puhelin 040 129 5090, museot(at)sivistys.mikkeli.fi, etunimi.sukunimi(at)sivistys.mikkeli.fi, www.mikkeli.fi/museot. Avoinna kesäkaudella (touko–syyskuu) ti–su 10–17, ma suljettu. Talvikaudella (loka–huhtikuu) ke–su 10–17, ma–ti suljettu. Talvikaudella (loka–huhtikuu) kuukauden ensimmäisenä perjantaina vapaa pääsy. Pääsymaksu aikuiset 6 €, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät 3 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Taidemuseossa käy myös valtakunnallinen Museokortti. Ryhmävierailut arkisin myös klo 8–16. Varaukset museon toimistosta. Taidemuseon löydät myös Facebookista ja Mikkelin kaupungin museot Instagramista. Taidemuseon lippukassa ja sisäänkäynti sijaitsevat kauppakeskuksen 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä. Näyttelytilat ovat yhdessä kerroksessa. Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Mikkelin taidemuseoon.
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta