[Nayttelyposti] Wiki Loves Monuments -valokuvakävely: Funkkis-Mikkeli sunnuntaina 18.9.2022 klo 9-11

Pesari Riina riina.pesari at sivistys.mikkeli.fi
Ma 12.Syys. 13:47:01 EEST 2022


Lempeän linjakas funkkisarkkitehtuuri kutsuu Mikkelin Wiki Loves Monuments -valokuvakävelylle sunnuntaina 18.9.2022 klo 9-11!

Tule tutustumaan Mikkelin keskustan funkkisrakennuksiin ja valokuvaamaan niitä! Samalla voit osallistua Wiki Loves Monuments -valokuvauskilpailuun. Wiki Loves Monuments -valokuvakilpailussa kuvataan ja tallennetaan rakennettua kulttuuriperintöä. Kilpailu on avoin kaikille kiinnostuneille valokuvaustaidoista riippumatta. Mikkelin kaupungin museoiden järjestämällä valokuvakävelyllä tutustutaan joukkoon Mikkelin keskustan ikonisia ja ehkä hieman tuntemattomampia funktionalismin edustajia. Keskustelemme kävelyllä rakennuskohteiden arkkitehtuurista, historiasta ja samalla myös muuttuvasta kaupunkiympäristöstä ja ajankohtaisista rakennusperintöasioista. Oppaana kävelyllä toimii kulttuuriympäristöasiantuntija Laura Hesso Etelä-Savon ELY-keskuksesta. Lämpimästi tervetuloa!


Aloituspaikka: tapaamme sunnuntaina 18.9. klo 9 vanhan suojeluskuntatalon edessä (nyk. Etelä-Savon ammattiopiston rakennus), osoitteessa Otavankatu 4.

Muut kohteemme ovat Urheilupuisto (Mikonkadun ja Raatihuoneenkadun kulmaus) ja entinen linja-autoasema (Savilahdenkatu 6).

Tapahtumaan osallistuminen on ilmaista, mutta siihen tulee ilmoittautua etukäteen. Lisätietoja Wiki Loves Monuments -kilpailusta ja ilmoittautumiset: https://wlm.wikimedia.fi/valokuvakavelyt/

Muista ottaa mukaan oma kamera! Voit myös kuvata tabletilla tai puhelimella. Wiki Loves Monuments on maailman suurin valokuvauskilpailu. Kilpailuun voi osallistua kävelyn aikana otetuilla kuvilla tai kuvaamalla kohteita omatoimisesti.

Kävelyn järjestää Wikimedia Suomi yhteistyössä Mikkelin kaupungin museoiden kanssa ja se on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.

Lisätietoja kävelystä: Sari Asikainen, Mikkelin kaupungin museot, puh. 040 129 4991.

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta