[Nayttelyposti] Taiteilija Hanna Vihriälän teos Sydän on valmistunut Kuopion taidelukio Lumitiin

Louni Marja marja.louni at kuopio.fi
Ke 9.Loka. 08:13:35 EET 2022


Teos ilmentää nuoruutta, joka voi olla isojen vastakohtien aikaa; valtavaa innostusta, pettymyksiä, haurautta ja herkkyyttä. Nuoren ihmisen sydän pakahtuu, murenee ja liekehtii. Vihriälän teos levittäytyy Lumitin aulatilaan, josta se näkyy valaistuna myös rakennuksen ulkopuolelle. Katosta roikkuvista tuhansista pienistä värikkäistä esineistä koostuva teos on ilmava, avaruudellinen veistos. Se on kuin tähtisumua tai merenalainen maisema, josta on erotettavissa myös sydämen rakenne. Taiteilija toivoo, että "Lumitin lentävä sydän antaisi tilaa tuntea ja rakastaa. Sydän leijuu, tiivistyy ja pirstaloituu - riippuen miten teosta katsoo. Samaa kokemisen tapaa toivon jokaisen meistä sydämelle, luottamusta ja yhteyttä omiin tunteisiin, toisiin ihmisiin ja itseemme".

Lukuisat kuopiolaiset ovat osallistuneet teoksen valmistumiseen lahjoittamalla taiteilijalle pieniä muovi- ja metalliesineitä teoksen valmistusprosessin aikana. Hanna Vihriälä iloitsi lukuisista yllättävistä löydöistä ja huolella pakatuista tavaroista, joita kerättiin ympäri Kuopion kouluja ja koteja. Materiaalikeräys toteutettiin Kuopion taidemuseon ja Jätekukon yhteistyönä.

Hanna Vihriälä (s. 1974) on Tampereella asuva kuvanveistäjä. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi vuonna 2003. Hänen teoksiaan kuuluu sekä suomalaisiin että kansainvälisiin kokoelmiin. Vihriälä on toteuttanut useita julkisia taideteoksia eri puolille Suomea. Lumitin teos on ensimmäinen Vihriälän taideteos Kuopiossa.

Lisätiedot:
taiteilija Hanna Vihriälä, 040 033 7390
Kuopion taidemuseon intendentti Maarit Hakkarainen, 044 718 2640


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta